Mulaomerović novi trener Cibone!

Posle otkaza Slavenu Rimcu klub iz Zagreba ponovo trenersku poziciju poverio dobro poznatom licu. Damir Mulaomerović novi je trener Cibone, a na klupi zagrebačkog kluba zameniće Slavena Rimca.

Košarka 08.12.2015 | 10:20
Mulaomerović novi trener Cibone!

Cibona je izgubila od Budućnosti u ABA ligi, a Slaven Rimac je smenjen sa mesta trenera.

Čelnici zagrebačkog kluba nisu dugo tražili novog stratega - poverenje o vođenju ekipu ukazali su opet svom bivšem igraču.

Novi trener je Damir Mulaomerović (41), nekadašnji saigrač Slavena Rimca 90-tih godina prošlog veka.

Mulaomerović, bivši reprezentativac Hrvatske, završio je karijeru 2012. godine, a onda se okušao u trenerskim vodama. Predvodio je Slobodu iz rodne Tuzle sa kojom je igrao polufinale prvenstva BiH.

On je tokom igračke karijere, između ostalih klubova, nastupao za Efes Pilsen, Fortitudo, Real Madrid, PAOK, Olimpijakos, ali je najveći uspeh ostvario sa Panatinaikosom, sa kojim je osvojio Evroligu 2002. godine.

Izvršni predsednik Cibone Aleksandar Petrović rekao je do smene Rimca moralo da dođe jer je zabrinut za opstanak ekipe.

"Nalazimo se pri dnu, a poslednje dve ekipe gube mesto u regionalnoj ligi. Imamo razloga da budemo zabrinuti. Odlučili smo da dovedemo Mulaomerovića, jer on poznaje ekipu. On ima karakter koji može da razbudi ekipu. Dogovorili smo se za pet minuta, a potpisaćemo ugovor na godinu i po dana", izjavio je Petrović na promociji novog trenera.

Mulaomerović je rekao da se nada da neće razočarati.

"Vraćam se u klub koji je obiežio moju igračku karijeru i dolazim na mesto trenera velikog kluba, bez obzira na trenutne probleme koje imamo. To je velika čast i odgovornost. Za mene je ovo velika prilika. To je posao koji nisam mogao odbiti, jer to ne bi bilo korektno od mene. Imam obavezu prema Ciboni, zbog moje košarkaške priče koje ne bi bilo da nije bilo Cibone", rekao je Mulaomerović.

On smatra da ekipa ima prostora za napredak.

"Drago mi je da su me prepoznali kao nekoga ko može da izvuće ekipu iz teške situacije. Nadam se da neću razočarati i da ću opravdati veliko poverenje koje mi je ukazano. Ne bojim se i uveren sam da ćemo uspeti. Nisam ovde da obećavam velika čuda, ali Cibona će u sledećem razdoblju igrati bolje. Detektovao sam probleme, odbrambeno i napadački. Imamo puno prostora za napredak", dodao je bivši igrač "cibosa" koji je zagrebački klub napustio 1998. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar