Највише признање Дома здравља Лозница

Први лауреат Велике златне повеље Дома здравља „Др Миленко Марин“, највишег признање те установе која је, међу првацима у регеиону, не само у Србији, добила међународни сертификат за квалутет је Видоје Петровић, градоначелник Лознице, коме је, данас, на свечаности у овој установи, ту почаст уручио др Зоран Николић, директор Дома здравља.

Србија 07.12.2015 | 14:10
Највише признање Дома здравља Лозница

Петровић, како је рекао др Николић, „није само челни човек овог краја и представник оснивача, локалне власти, већ личност која је, нарочито откако је град преузео бригу о Дому здраваља "Др Миленко Марин", свесрдно помогла, подржала, разумева и бриљантно схватила све оно што је потребно за наш ваљан рад са пацијентима, од ставрања квалитетнох услова до једног крајње широког људског схватања ове угледне, али јако, јако захтевне професија као што је медицинска.

Огледало локалне власти су њене институције, јавна предузећа и установе, нагласио је Петровић.

Мислим да је огледало Дома здравља они чиме се, већ неколико година, поноси не само наша власт и наши пацијенти, већ и сви други добронамерни, истинољубиви и реални људи.

Истовремено, имамо све разлоге, баш све да се и ми поносимо локалном влашћу и нашким градоначелником Видојем Петровићем. Опуштено, зналачки, поуздано, брижно пратио је и прати наш рад, као што родитељ брине о детету своме.

И, заиста, радили смо и радимо као марљиво чедо, које зна све то да поштује, цени, уважава и изнад свега подржава и помаже.

Петровићу је награду, у име Опште болнице у Лозници, честотала др Мира Вучетић, генерални директор те установе и њен заменик, др Зоран Ковачевић, а у име духовника, протојереј Милош Петровић, шеф канцеларије за веронауку Епархије шабачке СПЦ.

Честитке му је упутио и епископ шабачки Лаврентије, чла Светог архијерејског синода СПЦ.

Светковину су, поред особља, ДЗ и Опште болнице, присуствовали и предтавници Специјалне болнице за рехабилитацију „Бања Ковиљача“, представници градске власти, многи гости са леве и десне обале Дрине.

Ово је признање не само мени, већ читавом руководству граду за оно што сми учинили за ову установу и здавље људи, рекао је Петровић, истичући „значајан помак у раду Дома здравља од када је на њеном челу др Зоран Николић са својим менаџмент тимом“.

В.М.

Коментари / 0

Оставите коментар