Najviše priznanje Doma zdravlja Loznica

Prvi laureat Velike zlatne povelje Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, najvišeg priznanje te ustanove koja je, među prvacima u regeionu, ne samo u Srbiji, dobila međunarodni sertifikat za kvalutet je Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, kome je, danas, na svečanosti u ovoj ustanovi, tu počast uručio dr Zoran Nikolić, direktor Doma zdravlja.

Srbija 07.12.2015 | 14:10
Najviše priznanje Doma zdravlja Loznica

Petrović, kako je rekao dr Nikolić, „nije samo čelni čovek ovog kraja i predstavnik osnivača, lokalne vlasti, već ličnost koja je, naročito otkako je grad preuzeo brigu o Domu zdravalja "Dr Milenko Marin", svesrdno pomogla, podržala, razumeva i briljantno shvatila sve ono što je potrebno za naš valjan rad sa pacijentima, od stavranja kvalitetnoh uslova do jednog krajnje širokog ljudskog shvatanja ove ugledne, ali jako, jako zahtevne profesija kao što je medicinska.

Ogledalo lokalne vlasti su njene institucije, javna preduzeća i ustanove, naglasio je Petrović.

Mislim da je ogledalo Doma zdravlja oni čime se, već nekoliko godina, ponosi ne samo naša vlast i naši pacijenti, već i svi drugi dobronamerni, istinoljubivi i realni ljudi.

Istovremeno, imamo sve razloge, baš sve da se i mi ponosimo lokalnom vlašću i naškim gradonačelnikom Vidojem Petrovićem. Opušteno, znalački, pouzdano, brižno pratio je i prati naš rad, kao što roditelj brine o detetu svome.

I, zaista, radili smo i radimo kao marljivo čedo, koje zna sve to da poštuje, ceni, uvažava i iznad svega podržava i pomaže.

Petroviću je nagradu, u ime Opšte bolnice u Loznici, čestotala dr Mira Vučetić, generalni direktor te ustanove i njen zamenik, dr Zoran Kovačević, a u ime duhovnika, protojerej Miloš Petrović, šef kancelarije za veronauku Eparhije šabačke SPC.

Čestitke mu je uputio i episkop šabački Lavrentije, čla Svetog arhijerejskog sinoda SPC.

Svetkovinu su, pored osoblja, DZ i Opšte bolnice, prisustvovali i predtavnici Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Banja Koviljača“, predstavnici gradske vlasti, mnogi gosti sa leve i desne obale Drine.

Ovo je priznanje ne samo meni, već čitavom rukovodstvu gradu za ono što smi učinili za ovu ustanovu i zdavlje ljudi, rekao je Petrović, ističući „značajan pomak u radu Doma zdravlja od kada je na njenom čelu dr Zoran Nikolić sa svojim menadžment timom“.

V.M.

Komentari / 0

Ostavite komentar