Највећа казна за финансијски криминал

Изреченом правоснажном пресудом у предмету Чаго и други изречено укупно 23 године затвора и одузета незаконита имовинска корист у износу од око 7,5 милиона КМ, чиме је ова пресуда највећа у исаторији БиХ у области финансијског криминала.

Босна и Херцеговина 07.12.2015 | 14:20
Највећа казна за финансијски криминал

Тужилаштво БиХ, поступајући тужилац, стручни сарадници и истражитељи у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију који су неколико година интензивно радили на предмету против Чаго Фахрудина и др., оцијенили су изречену пресуду као огроман искорак Босне и Херцеговине у борби против финансијског криминала и пореских утаја.

Пресуда обухвата 6 физичких и три правне особе (подузећа). Првооптужени Чаго Фахрудин осуђен на казну затвора од 10 година, а остали оптужени на казне од 7 година, 2 и по године, годину и по, те двије казне од по годину затвора.

Овом пресудом изречена је највећа казна за организовани криминал, пореске утаје и прање новца у постдејтонској Босни и Херцеговини, а с обзиром да је већи број некретнина и покретнина, замрзнут током поступка, то ће олакшати наплату казни.

Тужилаштво БиХ уложило је огромне напоре у откривању и доказивању финансијског криминала огромних размјера, а након проведеног судског поступка, напори тужилаштва резултирали су осуђујућим пресудама за све оптужене.

Овај предмет је водио тужилац Исмет Шушкић, шеф Одсјека за привредни криминал, који је специјализован за процесуирање финансијског криминала, те је признати стручњак и едукатор у борби против финансијског криминала у БиХ и региону.

Ова пресуда представља потврду посвећености Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала и пореских утаја, којима се наноси штета буџету и на тај начин и свим грађанима БиХ.

Извор: НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ДА.ДА

07.12.2015 13:38

КОНАЦНО. И ТАКО ЦЕ БИТИ И СА КРИМИНАЛОМ У БОБАР БАНЦИ,НЕКА ПОХАПСЕ СВЕ ДИРЕКТОРЕ БАНКЕ КОЈИ СУ ДИРЕКТНИ САУЦЕСНИЦИ У КРИМИНАЛНИМ РАДЊАМА У БАНЦИ.ЗА СВЕ СУ ЗНАЛИ ГОДИНАМА И ЦУТАЛИ ЈЕР СУ БИЛИ НАГРАДЈЕНИ. ДОВЕЛИ СУ ДО УНИСТЕЊА ПОСТЕНИХ А НЕ ПРИВИЛЕГОВАНИХ ФИРМИ ДО ПРОПАДАЊА ПОРОДИЦА.ДО ОТИМАЦИНЕ ТУДЈИХ ПАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

07.12.2015 13:40

У Републици Српској то нећу дозволити... Моје богатство је у Хрватској па ми га не можете одузети..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богоје

07.12.2015 14:15

Док је исто то тузиластво добијало мито и милионе од криминалаца цутало је али нестаје и дрзави пара па одакле да приме плату зато из страха да неце примати плате поцињу да одстрељују једно по једно до дусе поцео је свињокољ, ал овог пута су изабрали ухрањеног овна посто не једу крметину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

диви моса

07.12.2015 19:16

Врх СНСДа ће заједно добити пар хиљада година робија, кад све то почне да се одмотава. Шеф свакако највише.

ОДГОВОРИТЕ