Анализа: Тренерска вртешка је спремна да се заврти...

У Роми, Свонсију и Њукаслу газде спремиле имена нових тренера. Питање је тренутка када ће се рокада обавити...

Фудбал 08.12.2015 | 13:20
Анализа: Тренерска вртешка је спремна да се заврти...

Остало је још четири недеље до почетка зимског прелазног рока у ком ће клубови широм Европе јурити појачања у играчком кадру, али ово је и период године у ком се клубови врло често одлуче и за промену шефа стручног штаба.

Већ је велики број тренера смењен, чак и у оном великим клубовима попут Ливерпула и Валенсије, а није тајна да од такве одлуке нису далеко били и Реал Мадрид (Рафаел Бенитез), Јувентус (Макс Алегри), Манчестер јунајтед (Луј ван Гал) и Челси (Жозе Мурињо).

Управо је овај последњи поново "реактивирао" своју причу о отказу, а то су све зачиниле и кладионице које су квоту на његов одлазак смањиле на само 4, па када се и "Специјални" налази у таквој позицији није изненађење да има још много кандидата.

Под ногама већ недељама гори и Рудију Гарсији тренеру Роме који је забележио лоше резултате у последње време.

Не само да је Рома декласирана од стране Барселоне (6:1), а потом и неуспеси против Аталанте, Торина и Болоње слуте да се неће још дуго задржати у Риму, чак иако му у прилог иде победа против највећег ривала Лација.

Помињало се много кандидата, а после Карла Анћелотија најозбиљније име које се спомиње овог викенда је помало заборављени Лућано Спалети!

Тренер који је "вучицу" водио већ у периоду од четири године већ годину дана је без посла, а последњи ангажман му је био у Зениту. Он и није имао много успеха са Ромом, сем два освојена Купа, али је остао у срцу навијача. Такође, Франческо Тоти је код њега играо фантастично, као такозвана лажна деветка, па и није чудо што је толико омиљен код њих.

Вести о смени тренера, односно менаџера, долазе и из Енглеске.

Гари Монк је упркос добром старту сезоне забележио низ лоших резултата са Свонсијем, па је растанак са миљеником навијача на помолу. Навијачи пак и неће туговати много ако се испостави писање острвских медија, пошто они наводе да је главни кандидат за клупу тима из Велса Дејвид Мојес.

Он је пре неколико седмица добио отказ у Реал Сосиједаду, а велика жеља му је да се врати на Острво.

Близу отказа је и Стив Мекларен, а његова замена је већ спремна. Газда Мајк Ешли не би желео много да компликује и експериментише и из тог разлога жели да доведе провереног стручњака у виду Харија Реднапа.

Коментари / 0

Оставите коментар