Analiza: Trenerska vrteška je spremna da se zavrti...

U Romi, Svonsiju i Njukaslu gazde spremile imena novih trenera. Pitanje je trenutka kada će se rokada obaviti...

Fudbal 08.12.2015 | 13:20
Analiza: Trenerska vrteška je spremna da se zavrti...

Ostalo je još četiri nedelje do početka zimskog prelaznog roka u kom će klubovi širom Evrope juriti pojačanja u igračkom kadru, ali ovo je i period godine u kom se klubovi vrlo često odluče i za promenu šefa stručnog štaba.

Već je veliki broj trenera smenjen, čak i u onom velikim klubovima poput Liverpula i Valensije, a nije tajna da od takve odluke nisu daleko bili i Real Madrid (Rafael Benitez), Juventus (Maks Alegri), Mančester junajted (Luj van Gal) i Čelsi (Žoze Murinjo).

Upravo je ovaj poslednji ponovo "reaktivirao" svoju priču o otkazu, a to su sve začinile i kladionice koje su kvotu na njegov odlazak smanjile na samo 4, pa kada se i "Specijalni" nalazi u takvoj poziciji nije iznenađenje da ima još mnogo kandidata.

Pod nogama već nedeljama gori i Rudiju Garsiji treneru Rome koji je zabeležio loše rezultate u poslednje vreme.

Ne samo da je Roma deklasirana od strane Barselone (6:1), a potom i neuspesi protiv Atalante, Torina i Bolonje slute da se neće još dugo zadržati u Rimu, čak iako mu u prilog ide pobeda protiv najvećeg rivala Lacija.

Pominjalo se mnogo kandidata, a posle Karla Anćelotija najozbiljnije ime koje se spominje ovog vikenda je pomalo zaboravljeni Lućano Spaleti!

Trener koji je "vučicu" vodio već u periodu od četiri godine već godinu dana je bez posla, a poslednji angažman mu je bio u Zenitu. On i nije imao mnogo uspeha sa Romom, sem dva osvojena Kupa, ali je ostao u srcu navijača. Takođe, Frančesko Toti je kod njega igrao fantastično, kao takozvana lažna devetka, pa i nije čudo što je toliko omiljen kod njih.

Vesti o smeni trenera, odnosno menadžera, dolaze i iz Engleske.

Gari Monk je uprkos dobrom startu sezone zabeležio niz loših rezultata sa Svonsijem, pa je rastanak sa miljenikom navijača na pomolu. Navijači pak i neće tugovati mnogo ako se ispostavi pisanje ostrvskih medija, pošto oni navode da je glavni kandidat za klupu tima iz Velsa Dejvid Mojes.

On je pre nekoliko sedmica dobio otkaz u Real Sosijedadu, a velika želja mu je da se vrati na Ostrvo.

Blizu otkaza je i Stiv Meklaren, a njegova zamena je već spremna. Gazda Majk Ešli ne bi želeo mnogo da komplikuje i eksperimentiše i iz tog razloga želi da dovede proverenog stručnjaka u vidu Harija Rednapa.

Komentari / 0

Ostavite komentar