Мекинро: Новак је Маријева велика препрека!

Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро рекао је да Енди Мари мора да буде позитивнији на терену у дуелима са Новаком Ђоковићем.

Тенис 07.12.2015 | 19:00
Мекинро: Новак је Маријева велика препрека!

Мари је први пут у каријери завршио сезону на другом месту АТП листе, али није био ни близу доминантном Новаку Ђоковићу.

Српски тенисер води са 21-9 у међусобним дуелима, а добио је и 10 од последњих 11 мечева са шкотским играчем.

„Енди је имао сјајну годину, али има испред себе једну велику препреку, а она се зове Новак Ђоковић. Можда чак и Роџер Федерер. Ја бих, да сам на његовом месту, покушао да будем позитивнији, да се смејем више на терену. Ни ја нисам био најбољи у томе“, рекао је Мекинро.

Британске новинаре је занимало да ли Мари може да понови нешто слично што је Ђоковић урадио 2011. године када је после освајања Дејвис купа експлодирао добивши 41 меч у низу.

„Мислим да је Енди уживао у Дејвис купу и игрању у екипи. Енди је имао изузетно дугачку сезону и неопходна му је пауза. Играо је у четири финала Аустралијан опена, тако да би то могао да искористи. Већ је имао на том турниру сјајне резултате, тако да би лакше могао да се опорави. Успех у Дејвис купу би могао да му помогне у Мелбурну“, рекао је Мекинро.

Ипак, у Мелбурну је владар Новак Ђоковић, нешто слично као Рафаел Надал на Ролан Гаросу или некада Роџер Федерер на Вимблдону.

„Јасно је да Новак може да каже: ’Ха, ха, ја сам се одморио,’питање је шта ће се догодити са менталне стране ако поново дође до њиховог дуела у Мелбурну.“

Коментари / 0

Оставите коментар