Mekinro: Novak je Marijeva velika prepreka!

Legendarni američki teniser Džon Mekinro rekao je da Endi Mari mora da bude pozitivniji na terenu u duelima sa Novakom Đokovićem.

Tenis 07.12.2015 | 19:00
Mekinro: Novak je Marijeva velika prepreka!

Mari je prvi put u karijeri završio sezonu na drugom mestu ATP liste, ali nije bio ni blizu dominantnom Novaku Đokoviću.

Srpski teniser vodi sa 21-9 u međusobnim duelima, a dobio je i 10 od poslednjih 11 mečeva sa škotskim igračem.

„Endi je imao sjajnu godinu, ali ima ispred sebe jednu veliku prepreku, a ona se zove Novak Đoković. Možda čak i Rodžer Federer. Ja bih, da sam na njegovom mestu, pokušao da budem pozitivniji, da se smejem više na terenu. Ni ja nisam bio najbolji u tome“, rekao je Mekinro.

Britanske novinare je zanimalo da li Mari može da ponovi nešto slično što je Đoković uradio 2011. godine kada je posle osvajanja Dejvis kupa eksplodirao dobivši 41 meč u nizu.

„Mislim da je Endi uživao u Dejvis kupu i igranju u ekipi. Endi je imao izuzetno dugačku sezonu i neophodna mu je pauza. Igrao je u četiri finala Australijan opena, tako da bi to mogao da iskoristi. Već je imao na tom turniru sjajne rezultate, tako da bi lakše mogao da se oporavi. Uspeh u Dejvis kupu bi mogao da mu pomogne u Melburnu“, rekao je Mekinro.

Ipak, u Melburnu je vladar Novak Đoković, nešto slično kao Rafael Nadal na Rolan Garosu ili nekada Rodžer Federer na Vimbldonu.

„Jasno je da Novak može da kaže: ’Ha, ha, ja sam se odmorio,’pitanje je šta će se dogoditi sa mentalne strane ako ponovo dođe do njihovog duela u Melburnu.“

Komentari / 0

Ostavite komentar