НБА: Вориорси оборили и рекорд из XИX века!

Ниво партија Голден Стејт Вориорса од старта сезоне једноставно је невероватан, а шампиони НБА лиге настављају да обарају рекорде и померају границе.

Кошарка 07.12.2015 | 16:20
НБА: Вориорси оборили и рекорд из XИX века!

Предвођени најбољим играчем данашњице Стефеном Каријем, момци Стива Кера најпре су оборили рекорд за најбољи старт сезоне са 16 узастопних победа, надмашивши тако достигнућа Вашингтон Капитолса из сезоне 1948/49 и Хјустон Рокитса из сезоне 1993/94.

Рачунајући и крај прошле такмичарске године, када су преко Кливленд Кавалирса стигли до прве титуле у историји франшизе после равно четири деценије, Вориорси се налазе у серији од 25 тријумфа, чиме су постали најуспешнији амерички тим у историји спорта у Северној Америци, када је у питању почетак сезоне.

Екипа из 'Оракл Центра' оборила је рекорд Сент Луис Марунса из XИX века, пошто су Марунси 1884. године имали 20 узастопних славља на почетку такмичарске године у претечи Националне безјзбол лиге (МЛБ) у Сједињеним Америчким Државама.

Тим из Мисурија завршио је споменуту сезону са шампионском титулом и скором 94-19.

Голден Стејт је до рекордне победе стигао слављем у дербију вечери против Торонто Репторса, када смо имали прилке да гледамо 'револверашки обрачун' између Карија и Кајла Лаурија, али и нову фасцинантну партију вероватно најбољег спортског колектива на планети у овом тренутку.

Ипак, нису пуке бројке оно што дефинише феноменалан почетак сезоне тима из Калифорније, већ лакоћа с којом Вориорси предвођени нестварним Каријем ломе ривале и долазе до тријумфа. Просечна разлика са којом славе прелази 15 поена, убацују просечно више од 120 кошева за 48 минута, а 14 победа остварили су са најмање десет поена вишка.

Нема сумње да ће сваки следећи противник Голден Стејта дати све од себе да баш он буде тај – тај који ће зауставити '12 ратника' и означити крај њиховог тријумфалног пута, али и такође наћи своје место у историји – одмах поред имена Вориорса.

Међутим, стиче се утисак да се мало ко пита када се Карију игра кошарка, па није немогуће да Вориорси најпре изједначе успех Мајами Хита од 25 узастопних победа, од пре две сезоне, а затим и нападну апсолутни рекорд из сезоне 1971/92 – који је у власништву Лос Анђелес Лејкерса – када су Елџин Бејлор, Џери Вест и Вилт Чемберлен напуштали паркет као победници у 33 узастопна наврата.

Да би то учинили, мораће да забележе још седам победа, па да поразе Кливленд Кавалирсе на католички Божић, да би три дана касније против Сакраменто Кингса били на 'вратима' историје.

Ко зна, можда ћемо присуствовати и апсолутном 'преправљању историјских књига' јер ни учинак Чикаго Булса његовог 'Летећег височанства', из сезоне 1995/96, од 72 тријумфа и само десет пораза у овом тренутку не делује недостижно.

Ко стоји Вориорсима на путу до историје и бесмртности?

8. децембар Индијана Пејсерс – Голден Стејт Вориорс
11. децембар Бостон Селтикс – Голден Стејт Вориорс
12. децембар Милвоки Бакс – Голден Стејт Вориорс
16. децембар Голден Стејт Вориорс – Финикс Санс
18. децембар Голден Стејт Вориорс – Милвоки Бакс
23. децембар Голден Стејт Вориорс – Јута Џез
25. децембар Голден Стејт Вориорс – Кливленд Кавалирс
28. децембар Голден Стејт Вориорс – Сакраменто Кингс

Коментари / 0

Оставите коментар