Како то живе богати руски и кинески студенти

Лондон због пренасељености има све мање станова за издавање, али то није проблем ако сте изузетно богати. Иако мислимо да за то новац имају само руски олигарси и шеици са Блиског истока, по подацима агенције за некретнине "Е.Ј. Харрис" највише новца за издавање станова дају заправо студенти!

Занимљивости 07.12.2015 | 08:24
Како то живе богати руски и кинески студенти

Наравно, у питању су најбогатији руски, кинески и малезијски студенти који троше и по 1500 фунти недељно да би живели у најелитнијим деловима Лондона: Мејферу, Најтсбриџу и Саут Кенсингтону.

Станови, попут овог у Кадоган гарденс, близу Слоан сквера, увек су беспрекорни, са пуно природног светла и прозрачним собама.

Чак су и купатила попут оних који се виђају само у најексклузивнијим хотелима.

Собе су беспрекорне, а богати родитељи иностраних студената радо дају годишњу плату просечног Британца на станове са оваквим собама.

Из ове агенције тврде да на годишњем нивоу 20 посто станова је издато студентима, а 50 посто тих станова се издаје страним студентима.

Најбогатији страни студент даје и по 5000 долара недељно на луксузне станове који имају собе веће од просечног стана у Лондону. Ово је спаваћа соба у једном стану у близини Риџентс парка.

Разлог због ког страни студенти троше оволико на станове је жеља да угосте пријатеље и породицу који их посећују у Лонодну.

Иако имају много простора за журке, станодавци тврде да су страни студенти јако пристојни, уредни и да врло озбиљно схватају учење и студирање у Лонодну,

Једино на шта су се станодавци жалили је пушење које је можда једини порок студентима, али пошто су станови толико велики дим се јако брзо проветри.

Они који желе нешто "скромнији" смештај могу да изнајме двособне станове на Натинг хилу, Саут Кенсингтону, Шепердс бушу или Бејсвотеру за око 500 до 600 фунти недељно.

Иако су цене јако високе, из ове агенције за некретнине тврде да кад год се појави неки стан у понуди за издавање, одмах им стигне бар 500 упита од страних студената.

Блиц

 

Коментари / 0

Оставите коментар