Kako to žive bogati ruski i kineski studenti

London zbog prenaseljenosti ima sve manje stanova za izdavanje, ali to nije problem ako ste izuzetno bogati. Iako mislimo da za to novac imaju samo ruski oligarsi i šeici sa Bliskog istoka, po podacima agencije za nekretnine "E.J. Harris" najviše novca za izdavanje stanova daju zapravo studenti!

Zanimljivosti 07.12.2015 | 08:24
Kako to žive bogati ruski i kineski studenti

Naravno, u pitanju su najbogatiji ruski, kineski i malezijski studenti koji troše i po 1500 funti nedeljno da bi živeli u najelitnijim delovima Londona: Mejferu, Najtsbridžu i Saut Kensingtonu.

Stanovi, poput ovog u Kadogan gardens, blizu Sloan skvera, uvek su besprekorni, sa puno prirodnog svetla i prozračnim sobama.

Čak su i kupatila poput onih koji se viđaju samo u najekskluzivnijim hotelima.

Sobe su besprekorne, a bogati roditelji inostranih studenata rado daju godišnju platu prosečnog Britanca na stanove sa ovakvim sobama.

Iz ove agencije tvrde da na godišnjem nivou 20 posto stanova je izdato studentima, a 50 posto tih stanova se izdaje stranim studentima.

Najbogatiji strani student daje i po 5000 dolara nedeljno na luksuzne stanove koji imaju sobe veće od prosečnog stana u Londonu. Ovo je spavaća soba u jednom stanu u blizini Ridžents parka.

Razlog zbog kog strani studenti troše ovoliko na stanove je želja da ugoste prijatelje i porodicu koji ih posećuju u Lonodnu.

Iako imaju mnogo prostora za žurke, stanodavci tvrde da su strani studenti jako pristojni, uredni i da vrlo ozbiljno shvataju učenje i studiranje u Lonodnu,

Jedino na šta su se stanodavci žalili je pušenje koje je možda jedini porok studentima, ali pošto su stanovi toliko veliki dim se jako brzo provetri.

Oni koji žele nešto "skromniji" smeštaj mogu da iznajme dvosobne stanove na Nating hilu, Saut Kensingtonu, Šeperds bušu ili Bejsvoteru za oko 500 do 600 funti nedeljno.

Iako su cene jako visoke, iz ove agencije za nekretnine tvrde da kad god se pojavi neki stan u ponudi za izdavanje, odmah im stigne bar 500 upita od stranih studenata.

Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar