Наставак суђења за убиство Ћурувије

У Специјалном суду у Београду данас ће бити настављено суђење осумњиченима за убиство новинара Славка Ћурувије, 11. априла 1999. године.

Србија 07.12.2015 | 08:20
Наставак суђења за убиство Ћурувије

Суђење ће данас бити настављено свједочењем некадашњег начелника Трећег одјељења београдског центра Ресора државне безбједности Радована Божовића и бившег начелника Четвртог одјељења тог центра Бранка Важића.

За сутра су најављена свједочења Владимира Николића, начелника аналитике у Београдском центру у вријеме убиства Ћурувије, те Горана Живаљевића, бившег замјеника директора Безбједносно информативне агенције.

За убиство Ћурувије као организатори оптужени су бивши начелник Ресора државне безбједности Радомир Марковић и бивши начелник београдског центра Државне безбједности Милан Радоњић.

Припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак, који је у бјекству, оптужен је као непосредни извршилац, док је Ратко Ромић, у вријеме убиства главни обавјештајни инспектор Друге управе Ресора државне безбједности, оптужен да је дршком пиштоља ударио по глави Бранку Прпу, која је у вријеме убиства била са Ћурувијом.

У својим изјашњавањима пред судским вијећем, оптужени бивши начелник Државне безбједности Марковић, Радоњић и Ромић негирали су учешће у убиству Ћурувије.

Радоњић и Ромић су у притвору, Марковић служи казну од 40 година затвора, а за Кураком је расписана међународна потјерница.

Коментари / 0

Оставите коментар