Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje osumnjičenima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, 11. aprila 1999. godine.

Srbija 07.12.2015 | 08:20
Nastavak suđenja za ubistvo Ćuruvije

Suđenje će danas biti nastavljeno svjedočenjem nekadašnjeg načelnika Trećeg odjeljenja beogradskog centra Resora državne bezbjednosti Radovana Božovića i bivšeg načelnika Četvrtog odjeljenja tog centra Branka Važića.

Za sutra su najavljena svjedočenja Vladimira Nikolića, načelnika analitike u Beogradskom centru u vrijeme ubistva Ćuruvije, te Gorana Živaljevića, bivšeg zamjenika direktora Bezbjednosno informativne agencije.

Za ubistvo Ćuruvije kao organizatori optuženi su bivši načelnik Resora državne bezbjednosti Radomir Marković i bivši načelnik beogradskog centra Državne bezbjednosti Milan Radonjić.

Pripadnik rezervnog sastava tog resora Miroslav Kurak, koji je u bjekstvu, optužen je kao neposredni izvršilac, dok je Ratko Romić, u vrijeme ubistva glavni obavještajni inspektor Druge uprave Resora državne bezbjednosti, optužen da je drškom pištolja udario po glavi Branku Prpu, koja je u vrijeme ubistva bila sa Ćuruvijom.

U svojim izjašnjavanjima pred sudskim vijećem, optuženi bivši načelnik Državne bezbjednosti Marković, Radonjić i Romić negirali su učešće u ubistvu Ćuruvije.

Radonjić i Romić su u pritvoru, Marković služi kaznu od 40 godina zatvora, a za Kurakom je raspisana međunarodna potjernica.

Komentari / 0

Ostavite komentar