Гашић: Србија је друга војна сила у региону

Министар одбране Братислав Гашић оценио је да је Србија после Румуније, најача војна сила у региону и поручио да ће се у 2016. години наставити са развојем и модернизацијом војске и повећањем извоза.

Србија 06.12.2015 | 10:40
Гашић: Србија је друга војна сила у региону

Гашић је у интервјуу за лист "Ало!"рекао да се још сумирају резултати остварени ове године, али да они показују напредак у свим областима, од обука, међународне војне сарадње, учешћа у мировним мисијама, модернизације и ремонта средстава наоружања и војне опреме и сређивања војних објеката.

"Остварен је рекордан одзив за добровољно служење војног рока под оружјем, магацини хране, после много година, пуни су, а одличне извозне резултате бележи и домаћа наменска индустрија. У овој години имамо извоз од 750 милиона долара, а већ је уговорен извоз у наредној години у вредности од 400 милиона долара, који у високом проценту упошљава производне капацитете", рекао је Гашић.

Он није желео да коментарише ново наоружање Хрватске, већ је истакао да је Србија друга војна сила у региону, да је испред Румунија - "једина земља у окружењу с којом у историји нисмо ратовали".

Гашић је казао и да је Министарство током целе године водило планску кадровску политику и да је испунило захтеве Владе када је реч о рационализацији персоналних трошкова, као и да су дневнице у војсци сада на нивоу дневница у полицији.

Упитан о афери хеликоптер, он је казао да је "много тога је пало на њега и да је примио то, уз безбројне спекулације", али да истрагу треба препустити надлежним органима.

Коментаришући критике што је ишао по хашког осуђеника, генерала Владимира Лазаревића, Гашић је казао да је Лазаревић то својим ставом и држањем пред Хашким трибуналом заслужио, а који га је осудио без иједног доказа.

Говорећи о предстојећим страначкој скупшини Српске напредне странке, он је истакао да ће сигурно доћи до промена, а да ће једно мерило бити резултати рада које ће оцењивати председник странке Александар Вучић.

"Као човек с терена, који јако добро познаје ситуацију, могу рећи да се у тако великом броју поједини одбори не придржавају страначког кодекса, па чак ни статута. Улажемо доста напора да то исправимо и будемо још јачи", рекао је Гашић.

Извор: Бета

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Богољуб

06.12.2015 09:59

Надам се господине Братиславе да сами верујете у оно сто говорите,много је битно.Сви ми себи позелимо оно најбоље,поготово за родјендан и за нову годину.Зивели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

06.12.2015 10:06

А Црна Гора која улази у НАТО,Мадарска,Хрватска...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

06.12.2015 17:18

Ма пусти будалу, лупа глупости. Изгубило смо рат против Хрватске, а ми највећа сила! Дај молим те. Све било у нашим рукама, цео ЈНА, Беиград главни град и опет нисмо победили Хрвате и ми као већа сила! Шупља прица

ОДГОВОРИТЕ