Gašić: Srbija je druga vojna sila u regionu

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je da je Srbija posle Rumunije, najača vojna sila u regionu i poručio da će se u 2016. godini nastaviti sa razvojem i modernizacijom vojske i povećanjem izvoza.

Srbija 06.12.2015 | 10:40
Gašić: Srbija je druga vojna sila u regionu

Gašić je u intervjuu za list "Alo!"rekao da se još sumiraju rezultati ostvareni ove godine, ali da oni pokazuju napredak u svim oblastima, od obuka, međunarodne vojne saradnje, učešća u mirovnim misijama, modernizacije i remonta sredstava naoružanja i vojne opreme i sređivanja vojnih objekata.

"Ostvaren je rekordan odziv za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem, magacini hrane, posle mnogo godina, puni su, a odlične izvozne rezultate beleži i domaća namenska industrija. U ovoj godini imamo izvoz od 750 miliona dolara, a već je ugovoren izvoz u narednoj godini u vrednosti od 400 miliona dolara, koji u visokom procentu upošljava proizvodne kapacitete", rekao je Gašić.

On nije želeo da komentariše novo naoružanje Hrvatske, već je istakao da je Srbija druga vojna sila u regionu, da je ispred Rumunija - "jedina zemlja u okruženju s kojom u istoriji nismo ratovali".

Gašić je kazao i da je Ministarstvo tokom cele godine vodilo plansku kadrovsku politiku i da je ispunilo zahteve Vlade kada je reč o racionalizaciji personalnih troškova, kao i da su dnevnice u vojsci sada na nivou dnevnica u policiji.

Upitan o aferi helikopter, on je kazao da je "mnogo toga je palo na njega i da je primio to, uz bezbrojne spekulacije", ali da istragu treba prepustiti nadležnim organima.

Komentarišući kritike što je išao po haškog osuđenika, generala Vladimira Lazarevića, Gašić je kazao da je Lazarević to svojim stavom i držanjem pred Haškim tribunalom zaslužio, a koji ga je osudio bez ijednog dokaza.

Govoreći o predstojećim stranačkoj skupšini Srpske napredne stranke, on je istakao da će sigurno doći do promena, a da će jedno merilo biti rezultati rada koje će ocenjivati predsednik stranke Aleksandar Vučić.

"Kao čovek s terena, koji jako dobro poznaje situaciju, mogu reći da se u tako velikom broju pojedini odbori ne pridržavaju stranačkog kodeksa, pa čak ni statuta. Ulažemo dosta napora da to ispravimo i budemo još jači", rekao je Gašić.

Izvor: Beta

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

06.12.2015 10:59

Nadam se gospodine Bratislave da sami verujete u ono sto govorite,mnogo je bitno.Svi mi sebi pozelimo ono najbolje,pogotovo za rodjendan i za novu godinu.Ziveli!

ODGOVORITE
Name

zumba

06.12.2015 11:06

A Crna Gora koja ulazi u NATO,Madarska,Hrvatska...........

ODGOVORITE
Name

Milenko

06.12.2015 18:18

Ma pusti budalu, lupa gluposti. Izgubilo smo rat protiv Hrvatske, a mi najveća sila! Daj molim te. Sve bilo u našim rukama, ceo JNA, Beigrad glavni grad i opet nismo pobedili Hrvate i mi kao veća sila! Šuplja prica

ODGOVORITE