Лионов тужни, тужни опроштај од чувеног Жерлана...

Жунињо, Купе, Крис, Сони гледали бруку, армирани бетон из Анжеа покварио фешту! Уместо журке и славља у последњем првенственом мечу на легендарном стадиону, звиждуци на крају за очајне домаће фудбалере који су добили члекцију од открића сезоне.

Фудбал 06.12.2015 | 14:00
Лионов тужни, тужни опроштај од чувеног Жерлана...

Све је било спремно за велику журку и диљлив опроштај од легендарног стадиона Жерлан, али се завршило звиждуцима из хиљада грла фрустрираних, домаћих навијача. У последњем лигашком мечу на свом чувеном стадиону који ускоро одлази у историју, Лион је поражен од сензационалног Анжеа - 0:2.

Близу 200 бивших фудбалера и људи заслужних за успехе Лиона је присуствовало срамотном издању својих наследника који играју катастрофално ове сезоне. Били су ту и легендарни Жунињо Пернамбукано, Крис, Грегори Купе, Сидни Гову, Сони Андерсон и остали чланови чувене генерације са којом је Лион доминирао француским фудбалом на почетку овог века.

Али њихови наследници, дефинитивно нису тај ниво. Четвртим поразом на последњих пет мечева у свим такмичењима, фудбалери Лиона су наставили серију очајних резултата и додатно продубили кризу у којој се клуб налази. Тренер Ибер Фурније је на рубу отказа, али чини се да је проблем много дубљи…

И колико год да је овај тужан опроштај од легендарног стадиона кривица играча Лиона, толико је и заслуга гостујућих фудбалера из Анжеа који су права сензација и откриће године у француском фудбалу. После више од две деценије, вратили су се у елитни ранг фрацуског фудбала и деле лекције коме стигну што их је довело на невероватно друго место на табели.

Ово им је чак пета победа на осам гостовања ове сезоне! Толико их нису уписали за претходне 72 године. И опет је кључ тријумфа био у прекидима и гранитној одбрани. Четврти меч заредом Анже није примио гол у лиги. Чак 11. пут у овој сезони! Оба поготка за тријумф на Жерлану су ду дошла после прекида, а јунак победе је био двоструки стрелац Шеик Н’Доје. Оба поготка је постигао ударцима главом, а били су то неодбрањиви шутеви као да је тукао ногом…

Жерлан и дефинитивно одлази у историју наредне недеље када ће Лион у куп меч дочекати Тур. Стадион који је домаћи Лиону откако је клуб основан 1950. године ће бити замењен новим модерним објектом капацитета од 59.000 места који ће наредног лета угостити учеснике ЕП.

Коментари / 0

Оставите коментар