Lionov tužni, tužni oproštaj od čuvenog Žerlana...

Žuninjo, Kupe, Kris, Soni gledali bruku, armirani beton iz Anžea pokvario feštu! Umesto žurke i slavlja u poslednjem prvenstvenom meču na legendarnom stadionu, zvižduci na kraju za očajne domaće fudbalere koji su dobili člekciju od otkrića sezone.

Fudbal 06.12.2015 | 14:00
Lionov tužni, tužni oproštaj od čuvenog Žerlana...

Sve je bilo spremno za veliku žurku i diljliv oproštaj od legendarnog stadiona Žerlan, ali se završilo zvižducima iz hiljada grla frustriranih, domaćih navijača. U poslednjem ligaškom meču na svom čuvenom stadionu koji uskoro odlazi u istoriju, Lion je poražen od senzacionalnog Anžea - 0:2.

Blizu 200 bivših fudbalera i ljudi zaslužnih za uspehe Liona je prisustvovalo sramotnom izdanju svojih naslednika koji igraju katastrofalno ove sezone. Bili su tu i legendarni Žuninjo Pernambukano, Kris, Gregori Kupe, Sidni Govu, Soni Anderson i ostali članovi čuvene generacije sa kojom je Lion dominirao francuskim fudbalom na početku ovog veka.

Ali njihovi naslednici, definitivno nisu taj nivo. Četvrtim porazom na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, fudbaleri Liona su nastavili seriju očajnih rezultata i dodatno produbili krizu u kojoj se klub nalazi. Trener Iber Furnije je na rubu otkaza, ali čini se da je problem mnogo dublji…

I koliko god da je ovaj tužan oproštaj od legendarnog stadiona krivica igrača Liona, toliko je i zasluga gostujućih fudbalera iz Anžea koji su prava senzacija i otkriće godine u francuskom fudbalu. Posle više od dve decenije, vratili su se u elitni rang fracuskog fudbala i dele lekcije kome stignu što ih je dovelo na neverovatno drugo mesto na tabeli.

Ovo im je čak peta pobeda na osam gostovanja ove sezone! Toliko ih nisu upisali za prethodne 72 godine. I opet je ključ trijumfa bio u prekidima i granitnoj odbrani. Četvrti meč zaredom Anže nije primio gol u ligi. Čak 11. put u ovoj sezoni! Oba pogotka za trijumf na Žerlanu su du došla posle prekida, a junak pobede je bio dvostruki strelac Šeik N’Doje. Oba pogotka je postigao udarcima glavom, a bili su to neodbranjivi šutevi kao da je tukao nogom…

Žerlan i definitivno odlazi u istoriju naredne nedelje kada će Lion u kup meč dočekati Tur. Stadion koji je domaći Lionu otkako je klub osnovan 1950. godine će biti zamenjen novim modernim objektom kapaciteta od 59.000 mesta koji će narednog leta ugostiti učesnike EP.

Komentari / 0

Ostavite komentar