Анализа - Суперлига компромиса: "Лалатовићево правило"!

Ако је кажњен "на време" - зашто је био на атлетској стази? Ако није кажњен "на време" - зашто је удаљен с клупе?

Фудбал 06.12.2015 | 11:20
Анализа - Суперлига компромиса: "Лалатовићево правило"!

Према правилима Фудбалског савеза Србије и Заједнице Суперлиге, тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић није имао право да се појави на атлетској стази током меча, чак ни у свлачионици пре утакмице.

Јер, суспендован је на три месеца и то значи буквално то – забрану вођења утакмица.

У скорије време било је неколико суспензија тренера у Суперлиги, попут оне Марка Николића, тренера Партизана, од пре тачно годину дана, када млади стратег није имао право да се појављује око терена пуних 90 дана.

Међутим, попут бизарне ситуације са интонирањем химне "Боже правде" синоћ у Хумској, у тренутку док су се играчи Партизана и Војводине руковали, истезали, растрчавали, а капитени бирали стране, још једна контроверзна сцена виђена је и пре самог почетка меча.

Мало после играча у црвено-белим дресовима, из тунела се појавио и суспендовани Лалатовић, који је испрва кренуо да седне на своје место, на клупи за резервен играче гостујућег тима. Новосађани су, додуше, и најавили да сматрају да Лалатовић има право да води екипу у дербију са Партизаном, јер су у Дисциплинском правилнику ФСС пронашли тачку која каже да одлука о суспензији мора да буде достављена клубу бар 24 часа пре почетка утакмице.

Док Новосађани тврде да тај рок није био истекао у суботу у 14 часова, када је меч у Хумској почео, делегат Фудбалског савеза Србије Предраг Миливојевић из Чачка имао је другачија сазнања и, сходно томе, није дозволио Лалатовћу да седи на клупи за резерве, али га мимо правила није удаљио на трибине, већ га је замолио да седне четири-пет метара десно, на техничку клупу коју користи медицинско особље.

Чуди и то да је ФК Војводина у записник утакмице, у категорији тренер, навела име Горана Шауле, што баца сенку на тврдњу људи из клуба да је Лалатовић касно обавештен о суспензији. Но, било како било, поново је у нашем фудбалу дошло до компромиса мимо правила игре, па је Шаула званично био тренер екипе, други помоћник Драган Шарац је искористио право да стоји крај клупе, у простору одређеном за тренера гостију, а ту је – да може сваки играч да га чује – био и "трећи" тренер Воше у мечу са црно-белима, сам Лалатовић.

Овај "трио" успео је на крају, одлично постављеном утакмицом и стрпљивом игром која је исрцпљивала ривала, да стигне до важне победе у лудом финишу меча – 0:2 у Хумској.

Коментари / 0

Оставите коментар