Analiza - Superliga kompromisa: "Lalatovićevo pravilo"!

Ako je kažnjen "na vreme" - zašto je bio na atletskoj stazi? Ako nije kažnjen "na vreme" - zašto je udaljen s klupe?

Fudbal 06.12.2015 | 11:20
Analiza - Superliga kompromisa: "Lalatovićevo pravilo"!

Prema pravilima Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Superlige, trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović nije imao pravo da se pojavi na atletskoj stazi tokom meča, čak ni u svlačionici pre utakmice.

Jer, suspendovan je na tri meseca i to znači bukvalno to – zabranu vođenja utakmica.

U skorije vreme bilo je nekoliko suspenzija trenera u Superligi, poput one Marka Nikolića, trenera Partizana, od pre tačno godinu dana, kada mladi strateg nije imao pravo da se pojavljuje oko terena punih 90 dana.

Međutim, poput bizarne situacije sa intoniranjem himne "Bože pravde" sinoć u Humskoj, u trenutku dok su se igrači Partizana i Vojvodine rukovali, istezali, rastrčavali, a kapiteni birali strane, još jedna kontroverzna scena viđena je i pre samog početka meča.

Malo posle igrača u crveno-belim dresovima, iz tunela se pojavio i suspendovani Lalatović, koji je isprva krenuo da sedne na svoje mesto, na klupi za rezerven igrače gostujućeg tima. Novosađani su, doduše, i najavili da smatraju da Lalatović ima pravo da vodi ekipu u derbiju sa Partizanom, jer su u Disciplinskom pravilniku FSS pronašli tačku koja kaže da odluka o suspenziji mora da bude dostavljena klubu bar 24 časa pre početka utakmice.

Dok Novosađani tvrde da taj rok nije bio istekao u subotu u 14 časova, kada je meč u Humskoj počeo, delegat Fudbalskog saveza Srbije Predrag Milivojević iz Čačka imao je drugačija saznanja i, shodno tome, nije dozvolio Lalatovću da sedi na klupi za rezerve, ali ga mimo pravila nije udaljio na tribine, već ga je zamolio da sedne četiri-pet metara desno, na tehničku klupu koju koristi medicinsko osoblje.

Čudi i to da je FK Vojvodina u zapisnik utakmice, u kategoriji trener, navela ime Gorana Šaule, što baca senku na tvrdnju ljudi iz kluba da je Lalatović kasno obavešten o suspenziji. No, bilo kako bilo, ponovo je u našem fudbalu došlo do kompromisa mimo pravila igre, pa je Šaula zvanično bio trener ekipe, drugi pomoćnik Dragan Šarac je iskoristio pravo da stoji kraj klupe, u prostoru određenom za trenera gostiju, a tu je – da može svaki igrač da ga čuje – bio i "treći" trener Voše u meču sa crno-belima, sam Lalatović.

Ovaj "trio" uspeo je na kraju, odlično postavljenom utakmicom i strpljivom igrom koja je isrcpljivala rivala, da stigne do važne pobede u ludom finišu meča – 0:2 u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar