"Ово је за Сирију": Три особе повријеђене

Три особе су повријеђене у нападу мачетом на метро станици у Лондону, објавила је лондонска полиција.

Свијет 06.12.2015 | 10:07
"Ово је за Сирију": Три особе повријеђене

Нападач је синоћ, узвикнувши: "Ово је за Сирију!", мачетом ранио мушкарца у Лејтонстоун метро станици у источном Лондону. Након тога надач је насрнуо на још двоје пролазника и ранио их.

Полиција је нападача зауставила хицем из пиштоља са електронским пуњењем и ухапсила га.

У саопштењу се наводи да се овај злочин третира као "терористички инцидент", изјавио је Раичард Волтон, шеф антиттерористичког командног центра Метрополитен полиције, преноси АП.

На снимку објављеном на "Твитеру" види се локва крва на Лејтонстоун метро станици, око 10 километара источно од централног Лондона и осумљичени како се сукобљава са полицајцима.

У првим полицијским извјештајима наведено је да је осумљичени пријетио и другим пролазницима.

Волтон је апеловао на грађане да остану мирни, али прибрани и опрезни, будући да је пријетња од тероризма и даље на снази, што значи да је терористички напад врло вјероватан.

Укупно троје људи је повријеђено у овом нападу, саопштила је полиција. Један човјек је задобио озбиљне повреде због којих је пребачен у болницу, док су друга двојица лакше повријеђени.

Након што су милитанти "Исламске државе" преузели одговорност за трагичне терористичке нападе у Паризу прошлог мјесеца у којима је погинуло 130 људи, британски парламент је у сриједу, 2. децембра одобрио бомбардовање исламиста у Сирији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Насилне промјене

06.12.2015 10:11

Русење неког система никад није безболно. Доцим, ту мацета не помазе. Стање избјеглица је катастрофално. Цак и сколе прикупљају одјецу јер овдје висе нема трајних борависних дозвола- Сведска. Људи спавају у црквама, дзамијама, на улици. Грозота. Коликогод да волим свој посао тузно је кад питају ста це им бити с родбином- код појединаца зиви родбина али сви немају родјаке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

06.12.2015 12:42

Свако је ковач своје среће. Ни иде се у Мораву и друге ријеке ако не знаш да пливаш па исто тако не иде се у емиграцију или избеглиштво ако н езнаш или не можеш да се снађеш. СВАКО ТРЕБА ДА ВОДИ БРИГУ САМ О СЕБИ А ДРУШТВО, ДОБРОТВОРНЕ УСТАНОВЕ И ПОЈЕДИНЦИ ДОБРОГ СРЦА САМО СУ ТУ ДА ИЗБЈЕГЛИЦАМА ПОМОГНУ ДОК СЕ ОНЕ НЕ СНАЂУ А НЕ ДА ИЗБЈЕГЛИЦЕ ИЗДРЖАВАЈУ ВОДЕЋИ БРИГУ О ЊИМА. НЕКАДА САМ БИО И САМ ИЗБЈЕГЛИЦА И ЗНАМ КАКВИ СУ ГОРКИ ЗАЛОГАЈИ ХЛЕБА ИЗБЈЕГЛИЧКОГ ЖИВОТА!