АБА: Вилсон се пробудио, Партизан добио Олимпију!

Кошаркаши Партизана победили су Олимпију са 76:74 у 13. колу регионалне АБА лиге.

Кошарка 05.12.2015 | 21:20
АБА: Вилсон се пробудио, Партизан добио Олимпију!

Црно-бели су у драматичној завршници стигли до пете победе у сезони уз сјајну игру Џамара Вилсона.

Плеј црно-белих одиграо је далеко најбољи меч од доласка, а на крају је и решио питање победника поенима четири секунде пре краја.

Олимпија је имала на другој страни отворену тројку за победу, али је Загорац промашио.

Тим Петра Божића поново је одиграо са много осцилација. Имао је средином треће деонице десет поена предности, али су гости из Љуббљане успели да се врате серијом 13-2, у последњој деоници су у неколико наврата и водили, али нису издржали до краја.

Вилсон је меч завршио са 21 поеном, 2 скока и 2 асистенције. Пратио га је Витковац са 13 поена и 7 скокова, а Кевин Џонс имао је 10 поена и 11 скокова. На другој страни, Загорац је убацио 16, Месничек 12, а Лапорник 11 поена.

Ток меча:

Партизан је на старту поентирао тек из седмог покушаја, али захваљујући великом броју скокова у нападу није дозволио Олимпији да се одлепи.

Прва четири поена за Партизан убацио је Витковац, а црно-бели су у првих пет минута имали чак шест скокова у нападу. Управо је та жеља донела Партизану 10:6, па је тренер Олимпије реаговао тајм-аутом у 7. минуту.

У финишу прве деонице Олимпија је погодила неколико шутева, али је Партизан после тројке Милутиновића имао два поена вишка после 10 минута - 17:15.

Чедомир Витковац био је најбољи у саставу Партизана, па је у првих 13 минута сакупио 10 поена и 6 скокова. Средином друге деонице Партизан је искористио неколико празних минута Олимпије и серијом 9-1 је дошао до +9 (32:23).

Гости су се вратили са пет везаних поена, али је тројку за +7 убацио Вања Маринковић (37:30). Црно-бели су на полувремену водили са 39:32 захваљујући поенима Врапца.

Поенима Витковца и Вилсона на старту другог полувремена Партизан је дошао први пут до двоцифреног вођства – 42:32.

Деловало је да је Партизан ушао у ритам и да контролише меч, али је Олимпија направила серију 10-2, смањила је на 46:44 и натерала Петра Божића на тајм-аут.

Нису се гости из Љубљане ту зауставили и после поена Рајта су повели – 47:46 у 27. минуту. Вилсон је носио Партизан у финишу првог дела и он је уз Кевина Џонса био најзаслужнији што су црно-бели водили после 30 минута – 56:54.

Успевао је Партизан да задржи предност почетком последње четвртине, али није успевао да се одлепи. После невероватне тројке Месничека Олимпија је пришла ан минус један у 34. минуту, а Лапорник је два напада касније промашио за вођство Љубљанчана.

Ипак, четири минута пре краја после нових поена Месничека Олимпија је и повела, али само на тренутак пошто је Аранитовић вратио одмах предност свом тиму – 65:64. Изузетно важну тројку убацио је Вилсон три минута пре краја за 68:66 па је тренер Олимпије реаговао тајм-аутом.

После тајм-аута је Загорац тројком вратио вођство Олимпији, а предност црно-белима вратио је Ђумић одличним закуцавањем – 70:69, 140 секунди пре краја. Зек Рајт је промашио отворен шут, а Милутиновић је са пенала донео +3 (72:69). Ипак, минут пре краја Лапорник је убацио тројку и изједначио на 72:72.

Џамар Вилсон је сјајним потезом испод руке поентирао за 74:72 на 40 секунди до краја, али је Лапорник убацио оба бацања за 74:74 напад пре краја утакмице. На овој утакмици сјајни Џамар Вилсон преузео је одговорност и убацио кош четири секунде пре краја за 76:74.

Коментари / 0

Оставите коментар