ABA: Vilson se probudio, Partizan dobio Olimpiju!

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju sa 76:74 u 13. kolu regionalne ABA lige.

Košarka 05.12.2015 | 21:20
ABA: Vilson se probudio, Partizan dobio Olimpiju!

Crno-beli su u dramatičnoj završnici stigli do pete pobede u sezoni uz sjajnu igru Džamara Vilsona.

Plej crno-belih odigrao je daleko najbolji meč od dolaska, a na kraju je i rešio pitanje pobednika poenima četiri sekunde pre kraja.

Olimpija je imala na drugoj strani otvorenu trojku za pobedu, ali je Zagorac promašio.

Tim Petra Božića ponovo je odigrao sa mnogo oscilacija. Imao je sredinom treće deonice deset poena prednosti, ali su gosti iz Ljubbljane uspeli da se vrate serijom 13-2, u poslednjoj deonici su u nekoliko navrata i vodili, ali nisu izdržali do kraja.

Vilson je meč završio sa 21 poenom, 2 skoka i 2 asistencije. Pratio ga je Vitkovac sa 13 poena i 7 skokova, a Kevin Džons imao je 10 poena i 11 skokova. Na drugoj strani, Zagorac je ubacio 16, Mesniček 12, a Lapornik 11 poena.

Tok meča:

Partizan je na startu poentirao tek iz sedmog pokušaja, ali zahvaljujući velikom broju skokova u napadu nije dozvolio Olimpiji da se odlepi.

Prva četiri poena za Partizan ubacio je Vitkovac, a crno-beli su u prvih pet minuta imali čak šest skokova u napadu. Upravo je ta želja donela Partizanu 10:6, pa je trener Olimpije reagovao tajm-autom u 7. minutu.

U finišu prve deonice Olimpija je pogodila nekoliko šuteva, ali je Partizan posle trojke Milutinovića imao dva poena viška posle 10 minuta - 17:15.

Čedomir Vitkovac bio je najbolji u sastavu Partizana, pa je u prvih 13 minuta sakupio 10 poena i 6 skokova. Sredinom druge deonice Partizan je iskoristio nekoliko praznih minuta Olimpije i serijom 9-1 je došao do +9 (32:23).

Gosti su se vratili sa pet vezanih poena, ali je trojku za +7 ubacio Vanja Marinković (37:30). Crno-beli su na poluvremenu vodili sa 39:32 zahvaljujući poenima Vrapca.

Poenima Vitkovca i Vilsona na startu drugog poluvremena Partizan je došao prvi put do dvocifrenog vođstva – 42:32.

Delovalo je da je Partizan ušao u ritam i da kontroliše meč, ali je Olimpija napravila seriju 10-2, smanjila je na 46:44 i naterala Petra Božića na tajm-aut.

Nisu se gosti iz Ljubljane tu zaustavili i posle poena Rajta su poveli – 47:46 u 27. minutu. Vilson je nosio Partizan u finišu prvog dela i on je uz Kevina Džonsa bio najzaslužniji što su crno-beli vodili posle 30 minuta – 56:54.

Uspevao je Partizan da zadrži prednost početkom poslednje četvrtine, ali nije uspevao da se odlepi. Posle neverovatne trojke Mesničeka Olimpija je prišla an minus jedan u 34. minutu, a Lapornik je dva napada kasnije promašio za vođstvo Ljubljančana.

Ipak, četiri minuta pre kraja posle novih poena Mesničeka Olimpija je i povela, ali samo na trenutak pošto je Aranitović vratio odmah prednost svom timu – 65:64. Izuzetno važnu trojku ubacio je Vilson tri minuta pre kraja za 68:66 pa je trener Olimpije reagovao tajm-autom.

Posle tajm-auta je Zagorac trojkom vratio vođstvo Olimpiji, a prednost crno-belima vratio je Đumić odličnim zakucavanjem – 70:69, 140 sekundi pre kraja. Zek Rajt je promašio otvoren šut, a Milutinović je sa penala doneo +3 (72:69). Ipak, minut pre kraja Lapornik je ubacio trojku i izjednačio na 72:72.

Džamar Vilson je sjajnim potezom ispod ruke poentirao za 74:72 na 40 sekundi do kraja, ali je Lapornik ubacio oba bacanja za 74:74 napad pre kraja utakmice. Na ovoj utakmici sjajni Džamar Vilson preuzeo je odgovornost i ubacio koš četiri sekunde pre kraja za 76:74.

Komentari / 0

Ostavite komentar