ШПА: Реалу опет звижде, иако побјеђује! Атлетико опет испред њега!

Фудбалери Реал Мадрида нису се много потресли због елиминације у Купу краља, па су разбили Хетафе резултатом 4:1 у мечу 14. кола Примере. Фудбалери Атлетико Мадрида остварили су четврту узастопну победу у Примери, овога пута са 2:0 на гостовању Гранади.

Фудбал 05.12.2015 | 22:00
ШПА: Реалу опет звижде, иако побјеђује! Атлетико опет испред њега!

Мадриђани су због глупости и убацивања суспендованог Черишева против Кадиса, али су играчи у првом полувремену меча са Хетафеом потврдили да се полако враћају у форму.

Већ након првих 45 минута на семафору је писало 4:0 и сви на стадиону 'Сањаго Бернабеу' очекивали су катастрофу ривала у наставку.

Међутим, до ње није дошло јер су изабраници Рафе Бенитеса одлучили да спусте ногу са гаса, а то се није допало навијачима који су им у неколико наврата звиждали. Гости су заиграли много ангажованије, чак били и бољи у другом полувремену, што је потврдио Алексис лепим голом главом у 71. минуту.

Дуел је почео брзим голом Карима Бенземе који се вратио после хаоса са случајем „Валбуена“. Већ у четвртом минуту искористио је центаршут Пепеа, да десетак минута касније реализовао и додавање Бејла. Роналдо је претходно оборен, тако да је више времена провео вичући на судију него у радовању са саиграчима.

Португалац је у 35. минуту спустио лопту главом до Велшанина који је погодио супоротни угао, да би се коначно и он уписао у листу стрелаца. Одлично је истрчао контру и после додавања Тонија Кроса сместио лопту у доњи леви угао гола Гуаите.

После овог тријумфа Реал се вратио на друго место на табели Примере са 30 бодова, три мање од водеће Барселоне која има и утакмицу мање. Иза њега је градски ривал Атлетико који игра од 18.15 са 29 бодова, док је Хетафе остао на 13. позицији.

Фудбалери Атлетико Мадрида остварили су четврту узастопну победу у Примери, овога пута са 2:0 на гостовању Гранади.

Атлетико је у суботњем мечу 14. кола још једном у раној фази дошао до вођства, а онда умртвио темпо и без проблема га сачувао.

Чинило се да ће и четврти меч у низу завршити са 1:0, али је ко други до Антоан Гризман потврдио тријумф ‘Јорганџија’.

Француз је одиграо дупли пас са Оливером Торесом, утрчао у казнени простор домаћина и закуцао лопту под пречку голмана Фернандеса.

Претходно је први гол у 20. минуту постигао Уругвајац Дијего Годин – Коке је сјајно извео корнер, послао лопту на прву стативу где је штопер био усамљен и закуцао је лопту у мрежу домаћина.

Новим тријумфом изабраници Дијега Симеонеа вратили су се на друго место на табели Примере са 32 бода, два више од Реал Мадрида који је данас декласирао Хетафе.

Мадриђани су бод испод првопласиране Барселоне, док је Гранада остала на 11 бодова и налази се одмах изнад зоне испадања.

Коментари / 0

Оставите коментар