ŠPA: Realu opet zvižde, iako pobjeđuje! Atletiko opet ispred njega!

Fudbaleri Real Madrida nisu se mnogo potresli zbog eliminacije u Kupu kralja, pa su razbili Hetafe rezultatom 4:1 u meču 14. kola Primere. Fudbaleri Atletiko Madrida ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu u Primeri, ovoga puta sa 2:0 na gostovanju Granadi.

Fudbal 05.12.2015 | 22:00
ŠPA: Realu opet zvižde, iako pobjeđuje! Atletiko opet ispred njega!

Madriđani su zbog gluposti i ubacivanja suspendovanog Čeriševa protiv Kadisa, ali su igrači u prvom poluvremenu meča sa Hetafeom potvrdili da se polako vraćaju u formu.

Već nakon prvih 45 minuta na semaforu je pisalo 4:0 i svi na stadionu 'Sanjago Bernabeu' očekivali su katastrofu rivala u nastavku.

Međutim, do nje nije došlo jer su izabranici Rafe Benitesa odlučili da spuste nogu sa gasa, a to se nije dopalo navijačima koji su im u nekoliko navrata zviždali. Gosti su zaigrali mnogo angažovanije, čak bili i bolji u drugom poluvremenu, što je potvrdio Aleksis lepim golom glavom u 71. minutu.

Duel je počeo brzim golom Karima Benzeme koji se vratio posle haosa sa slučajem „Valbuena“. Već u četvrtom minutu iskoristio je centaršut Pepea, da desetak minuta kasnije realizovao i dodavanje Bejla. Ronaldo je prethodno oboren, tako da je više vremena proveo vičući na sudiju nego u radovanju sa saigračima.

Portugalac je u 35. minutu spustio loptu glavom do Velšanina koji je pogodio suporotni ugao, da bi se konačno i on upisao u listu strelaca. Odlično je istrčao kontru i posle dodavanja Tonija Krosa smestio loptu u donji levi ugao gola Guaite.

Posle ovog trijumfa Real se vratio na drugo mesto na tabeli Primere sa 30 bodova, tri manje od vodeće Barselone koja ima i utakmicu manje. Iza njega je gradski rival Atletiko koji igra od 18.15 sa 29 bodova, dok je Hetafe ostao na 13. poziciji.

Fudbaleri Atletiko Madrida ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu u Primeri, ovoga puta sa 2:0 na gostovanju Granadi.

Atletiko je u subotnjem meču 14. kola još jednom u ranoj fazi došao do vođstva, a onda umrtvio tempo i bez problema ga sačuvao.

Činilo se da će i četvrti meč u nizu završiti sa 1:0, ali je ko drugi do Antoan Grizman potvrdio trijumf ‘Jorgandžija’.

Francuz je odigrao dupli pas sa Oliverom Toresom, utrčao u kazneni prostor domaćina i zakucao loptu pod prečku golmana Fernandesa.

Prethodno je prvi gol u 20. minutu postigao Urugvajac Dijego Godin – Koke je sjajno izveo korner, poslao loptu na prvu stativu gde je štoper bio usamljen i zakucao je loptu u mrežu domaćina.

Novim trijumfom izabranici Dijega Simeonea vratili su se na drugo mesto na tabeli Primere sa 32 boda, dva više od Real Madrida koji je danas deklasirao Hetafe.

Madriđani su bod ispod prvoplasirane Barselone, dok je Granada ostala na 11 bodova i nalazi se odmah iznad zone ispadanja.

Komentari / 0

Ostavite komentar