Ферстапен дефинитивно звијезда сезоне у Формули 1!

Најмлађи возач у историји Формуле 1 Макс Ферстапен освојио је три признања на гала вечери у Паризу на којој је Луис Хамилтон добио свој шампионски пехар.

Остали спортови 06.12.2015 | 14:20
Ферстапен дефинитивно звијезда сезоне у Формули 1!

Ферстапен, који је освојио 49 бодова и своју дебитантску сезону завршио на 12. месту у генералном пласману, добио је признања за рукија и личност године, уз најбољу акцију сезоне.

„Изненађен сам и пресрећан јер сам освојио три награде на крају своје прве сезоне у Формули 1“, рекао је Ферстапен.

18-годишњег возача екипе Торо Росо је за најбољег рукија прогласила Возачка комисија Светске аутомобилске федерације, у којој се налазе возачи из бројних категорија аутомобилзма. Као личност године су га изгласали новинари, а за акцију године гласали су навијачи.

Љубитељи ауто-мото су могли да гласају за девет прецицања из различитих шампионата, а за најбоље је проглашен Ферстапенов напад на возача Заубера Фелипеа Насра током Велике награде Белгије.

„Лепо је освојити награду за акцију годину по други пут јер сам заиста уживао у свим претицањима. Награда за рукија године представља велику част, а морам да кажем да су два четврта места у првој сезони више него пто сам очекивао. Нисам сигуран зашто сам освојио награду за личност године, али је лепо знати да ме новинари воле“, рекао је Ферстапен.

Иако је Ферстапен био звезда сезоне у Формули 1, титулу је на крају освојио Хамилтон, који је у петак у ’граду светлости’ по трећи пут преузео свој трофеј.

„Немогуће је описати колико ми значи то што сам сада троструки светски шампион. То је за мене остварење сна невероватан осећај и поносан сам на све што је моја породица урадила да бих ја био овде. Сећам се колико вредно су моји родитељи радили и жртвовали се, а било је ово дуго потовање“, нагласио је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар