Ferstapen definitivno zvijezda sezone u Formuli 1!

Najmlađi vozač u istoriji Formule 1 Maks Ferstapen osvojio je tri priznanja na gala večeri u Parizu na kojoj je Luis Hamilton dobio svoj šampionski pehar.

Ostali sportovi 06.12.2015 | 14:20
Ferstapen definitivno zvijezda sezone u Formuli 1!

Ferstapen, koji je osvojio 49 bodova i svoju debitantsku sezonu završio na 12. mestu u generalnom plasmanu, dobio je priznanja za rukija i ličnost godine, uz najbolju akciju sezone.

„Iznenađen sam i presrećan jer sam osvojio tri nagrade na kraju svoje prve sezone u Formuli 1“, rekao je Ferstapen.

18-godišnjeg vozača ekipe Toro Roso je za najboljeg rukija proglasila Vozačka komisija Svetske automobilske federacije, u kojoj se nalaze vozači iz brojnih kategorija automobilzma. Kao ličnost godine su ga izglasali novinari, a za akciju godine glasali su navijači.

Ljubitelji auto-moto su mogli da glasaju za devet precicanja iz različitih šampionata, a za najbolje je proglašen Ferstapenov napad na vozača Zaubera Felipea Nasra tokom Velike nagrade Belgije.

„Lepo je osvojiti nagradu za akciju godinu po drugi put jer sam zaista uživao u svim preticanjima. Nagrada za rukija godine predstavlja veliku čast, a moram da kažem da su dva četvrta mesta u prvoj sezoni više nego pto sam očekivao. Nisam siguran zašto sam osvojio nagradu za ličnost godine, ali je lepo znati da me novinari vole“, rekao je Ferstapen.

Iako je Ferstapen bio zvezda sezone u Formuli 1, titulu je na kraju osvojio Hamilton, koji je u petak u ’gradu svetlosti’ po treći put preuzeo svoj trofej.

„Nemoguće je opisati koliko mi znači to što sam sada trostruki svetski šampion. To je za mene ostvarenje sna neverovatan osećaj i ponosan sam na sve što je moja porodica uradila da bih ja bio ovde. Sećam se koliko vredno su moji roditelji radili i žrtvovali se, a bilo je ovo dugo potovanje“, naglasio je Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar