Срби отети у Либији биће ускоро на слободи?

Премијер Александар Вучић изјавио је да је Србија до сада имала бар девет или десет пута "тврда" обећања да ће отети држављани Србије у Либији бити ослобођени у наредних 48 сати.

Србија 05.12.2015 | 17:27
Срби отети у Либији биће ускоро на слободи?

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да су српске службе посвећене том питању и да у томе сарађују са страним обавештајним агенцијама.

"До сада смо имали бар девет или десет чврстих обећања да ће то бити у наредних 48 сати и то радимо са другим најмоћнијим западним обавештајним агенцијама и захвалан сам Американцима и Британцима", рекао је Вучић одговарајући на питање шта је са отетим држављанима у Либији.

На ослобађању се ради сваки дан

Према Вучићевим речима, сваки дан заседа колегијум у БИА, где су људи веома посвећени њиховом ослобађању, а у томе раде са оперативцима из других земаља.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да Србија стално има обећања да ће у року од два дана бити решена отмица наших држављана.

Додао је да ће се након што до тога дође анализирати цео догађај и шта ће Србија предузети везано за безбедносне проблеме у критичним земљама.

Двоје службеника амбасаде Србији у Либији отета су 8. новембра, када је на колону возила, у којој је био амбасадор, отворена ватра.

Коментари / 0

Оставите коментар