Srbi oteti u Libiji biće uskoro na slobodi?

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija do sada imala bar devet ili deset puta "tvrda" obećanja da će oteti državljani Srbije u Libiji biti oslobođeni u narednih 48 sati.

Srbija 05.12.2015 | 17:27
Srbi oteti u Libiji biće uskoro na slobodi?

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su srpske službe posvećene tom pitanju i da u tome sarađuju sa stranim obaveštajnim agencijama.

"Do sada smo imali bar devet ili deset čvrstih obećanja da će to biti u narednih 48 sati i to radimo sa drugim najmoćnijim zapadnim obaveštajnim agencijama i zahvalan sam Amerikancima i Britancima", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje šta je sa otetim državljanima u Libiji.

Na oslobađanju se radi svaki dan

Prema Vučićevim rečima, svaki dan zaseda kolegijum u BIA, gde su ljudi veoma posvećeni njihovom oslobađanju, a u tome rade sa operativcima iz drugih zemalja.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija stalno ima obećanja da će u roku od dva dana biti rešena otmica naših državljana.

Dodao je da će se nakon što do toga dođe analizirati ceo događaj i šta će Srbija preduzeti vezano za bezbednosne probleme u kritičnim zemljama.

Dvoje službenika ambasade Srbiji u Libiji oteta su 8. novembra, kada je na kolonu vozila, u kojoj je bio ambasador, otvorena vatra.

Komentari / 0

Ostavite komentar