Одлука о продаји Телекому до сриједе

Одлука о приватизацији Телекома Србије биће донета до среде, најавио је данас премијер Александар Вучић.

Србија 05.12.2015 | 17:07
Одлука о продаји Телекому до сриједе

Одлука о приватизацији Телекома Србије биће донета до среде, најавио је данас премијер Александар Вучић, наводећи да постоји валидна и озбиљна понуда, али да је цена нижа од оне којој се влада надала.

Вучић је на конференицји за новинаре рекао да је понуђена цена већа од оне која је била понуђена 2011. године, али ипак не онолика колико се влада надала.

“Одлука ће бити донета у најбољем интересу грађана. Неко мора да донесе одлуку, а шта год да урадимо бићемо некоме криви”, рекао је Вучић.

Он је додао да је влада влада на ивици да ли да прихвати или одбије понуду.

Поновио је и да се влада суочава са великим лицемерјем кад је реч о продаји Телекома, посебно од стране оних који сад тврде да је Телеком “сребренина”.

ВЛАДА РАЗМАТРА ПОМОЋ ЗА ЗАДУЖЕНЕ У ШВАЈЦАРЦИМА

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да држава тражи начине да помогне грађанима који су задужени у швајцарцима, али да се не смеју повредити интереси других.

Вучић је рекао да се не могу испунити сви захтеви тих грађана, али да се можда могу наћи некакве олакшице за поједине категорије, али тако да се не угрозе интереси других грађана.

Премијер је на конференцији за новинаре рекао да су ти грађани узимали кредит у швајцарским францима, јер је камата била нижа него у еврима.

“Сад немојте да цитирам професорку Даницу Поповић, која је рекла да они нису тад враћали паре држави, кад шу плаћали мању камату”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је разговарао и да ће разговарати са штрајкачима, јер је као премијер увек у влади и јер му је ту радно место.

“Кад су долазили и ови из Демократске странке, ја сам био на прозору да их поздравим”, рекао је Вучић.

Грађани који имају кредите у швајцарским францима протестују и данас испред Владе Србије, тражећи да се нађе некакво решење за њихов проблем.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Освит

05.12.2015 16:13

Одлицни резултати владе,продајемо породицно сребро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

05.12.2015 16:51

Ој Србији кућо раскућена... Или Србија на распродаји. Само кретени могу да продају фирму која доноси највећи профит у држави.

ОДГОВОРИТЕ