Odluka o prodaji Telekomu do srijede

Odluka o privatizaciji Telekoma Srbije biće doneta do srede, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Srbija 05.12.2015 | 17:07
Odluka o prodaji Telekomu do srijede

Odluka o privatizaciji Telekoma Srbije biće doneta do srede, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić, navodeći da postoji validna i ozbiljna ponuda, ali da je cena niža od one kojoj se vlada nadala.

Vučić je na konferenicji za novinare rekao da je ponuđena cena veća od one koja je bila ponuđena 2011. godine, ali ipak ne onolika koliko se vlada nadala.

“Odluka će biti doneta u najboljem interesu građana. Neko mora da donese odluku, a šta god da uradimo bićemo nekome krivi”, rekao je Vučić.

On je dodao da je vlada vlada na ivici da li da prihvati ili odbije ponudu.

Ponovio je i da se vlada suočava sa velikim licemerjem kad je reč o prodaji Telekoma, posebno od strane onih koji sad tvrde da je Telekom “srebrenina”.

VLADA RAZMATRA POMOĆ ZA ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da država traži načine da pomogne građanima koji su zaduženi u švajcarcima, ali da se ne smeju povrediti interesi drugih.

Vučić je rekao da se ne mogu ispuniti svi zahtevi tih građana, ali da se možda mogu naći nekakve olakšice za pojedine kategorije, ali tako da se ne ugroze interesi drugih građana.

Premijer je na konferenciji za novinare rekao da su ti građani uzimali kredit u švajcarskim francima, jer je kamata bila niža nego u evrima.

“Sad nemojte da citiram profesorku Danicu Popović, koja je rekla da oni nisu tad vraćali pare državi, kad šu plaćali manju kamatu”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je razgovarao i da će razgovarati sa štrajkačima, jer je kao premijer uvek u vladi i jer mu je tu radno mesto.

“Kad su dolazili i ovi iz Demokratske stranke, ja sam bio na prozoru da ih pozdravim”, rekao je Vučić.

Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima protestuju i danas ispred Vlade Srbije, tražeći da se nađe nekakvo rešenje za njihov problem.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Osvit

05.12.2015 16:13

Odlicni rezultati vlade,prodajemo porodicno srebro.

ODGOVORITE
Name

RadikalNO

05.12.2015 16:51

Oj Srbiji kućo raskućena... Ili Srbija na rasprodaji. Samo kreteni mogu da prodaju firmu koja donosi najveći profit u državi.

ODGOVORITE