Иран о нафтној трговини Турске и ИД

Иран има доказе о незаконитој трговини нафтом између Турске и Исламске државе (ИС) и спреман је да Анкари и јавности изнесе информације о томе, рекао је ирански државни званичник.

Свијет 05.12.2015 | 12:34
Иран о нафтној трговини Турске и ИД

Техеран је прикупио фотографије и видео-снимке камиона са нафтом који улазе у Турску, преноси "Раша тудеј"."Ако влада Турске није информисана о нафтној трговини Даеша (Исламске државе) у тој земљи, ми смо спремни да им ставимо информације о томе на располагање", рекао је  секретар Саветодавног савета врховног водје Ирана Мохсен Резаи.

Иран, прецизирао је Резаи, поседује фотографске и видео доказе да нафта ИС улази у Турску у камионима и спреман је да те информације објави.Резаи је, такодје, позвао све земље које се боре против ИС да се концентришу на искорењивање тероризма.

Раније ове недеље, руско Министарство одбране објавило је мапе и сателитске снимке који, како наводи, доказују да је Турска главни потрошач нафте коју ИС кријумчари из Сирије и Ирана.

Руско министарство тврди и да су турски председник Реџеп Тајип Ердоган и његова породица умешани у те криминалне радње, што он пориче.

Заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов је рекао да је у том региону активан удружени тим криминалаца и припадника турске елите, умешаних у крадју нафте од својих суседа, те да се та нафта доставља Турској кроз импровизоване нафтоводе сачињене од хиљада нафтних цистерни.

У медјувремену, многи турски градјани доводе у питање Ердоганово порицање и, како се чини, нису изненадјени доказима које износи Москва, закључује руски канал.

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мрга

05.12.2015 11:57

Кад Иран тврди да има доказе бас ме занима како це ови наси потурчени Срби да коментарису овај чланак! Ердоган је глава ИСИЛ -а . Зато га толико воле ови потурчени Срби код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лк

05.12.2015 13:32

Најлуђи сте ми Ви што подржавате Путина или Ердогана и обрнуто!

Name

xx

05.12.2015 12:21

Неком је рат брат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

05.12.2015 15:38

Ердоган је пљунути Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре мрга

06.12.2015 09:59

По обицају прецутице јер им не иде у корист.

ОДГОВОРИТЕ