Iran o naftnoj trgovini Turske i ID

Iran ima dokaze o nezakonitoj trgovini naftom između Turske i Islamske države (IS) i spreman je da Ankari i javnosti iznese informacije o tome, rekao je iranski državni zvaničnik.

Svijet 05.12.2015 | 12:34
Iran o naftnoj trgovini Turske i ID

Teheran je prikupio fotografije i video-snimke kamiona sa naftom koji ulaze u Tursku, prenosi "Raša tudej"."Ako vlada Turske nije informisana o naftnoj trgovini Daeša (Islamske države) u toj zemlji, mi smo spremni da im stavimo informacije o tome na raspolaganje", rekao je  sekretar Savetodavnog saveta vrhovnog vodje Irana Mohsen Rezai.

Iran, precizirao je Rezai, poseduje fotografske i video dokaze da nafta IS ulazi u Tursku u kamionima i spreman je da te informacije objavi.Rezai je, takodje, pozvao sve zemlje koje se bore protiv IS da se koncentrišu na iskorenjivanje terorizma.

Ranije ove nedelje, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je mape i satelitske snimke koji, kako navodi, dokazuju da je Turska glavni potrošač nafte koju IS krijumčari iz Sirije i Irana.

Rusko ministarstvo tvrdi i da su turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica umešani u te kriminalne radnje, što on poriče.

Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov je rekao da je u tom regionu aktivan udruženi tim kriminalaca i pripadnika turske elite, umešanih u kradju nafte od svojih suseda, te da se ta nafta dostavlja Turskoj kroz improvizovane naftovode sačinjene od hiljada naftnih cisterni.

U medjuvremenu, mnogi turski gradjani dovode u pitanje Erdoganovo poricanje i, kako se čini, nisu iznenadjeni dokazima koje iznosi Moskva, zaključuje ruski kanal.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mrga

05.12.2015 11:57

Kad Iran tvrdi da ima dokaze bas me zanima kako ce ovi nasi poturčeni Srbi da komentarisu ovaj članak! Erdogan je glava ISIL -a . Zato ga toliko vole ovi poturčeni Srbi kod nas.

ODGOVORITE
Name

lk

05.12.2015 13:32

Najluđi ste mi Vi što podržavate Putina ili Erdogana i obrnuto!

Name

xx

05.12.2015 12:21

Nekom je rat brat

ODGOVORITE
Name

He he

05.12.2015 15:38

Erdogan je pljunuti Dodik.

ODGOVORITE
Name

Re mrga

06.12.2015 09:59

Po obicaju precutice jer im ne ide u korist.

ODGOVORITE