ЕЛ: Црвена Звезда - Химки 96:91, реакције играча...

Црвена звезда је одиграла још једну спектакуларну утакмицу у Пиониру, овога пута у оквиру осмог кола Евролиге пао је Химки (96:91). Бранко Лазић, играч црвено-белих захвалио се публици која их је водила до велике победе. Повратник у редове црвено-белих Маркус Вилијамс изјавио је да му није било свеједно на "новом дебију", после суспензије због коришћења марихуане, али да је уживао уз подршку навијача у тријумфу Звезде над Химкијем. Кошаркаш Химкија Зоран Драгић рекао је да му је било задовољство да игра пред навијачима Црвене звезде, упркос поразу од шампиона Србије.

Кошарка 05.12.2015 | 12:40
ЕЛ: Црвена Звезда - Химки 96:91, реакције играча...

"Коначно смо успели да добијемо утакмицу у неизвесној завршници. Сигурно је пресудила наша жеља за победом и тај карактер да добијемо утакмицу иако смо у једном тренутку губили. Нисмо се предавали, па смо одбраном и шутевима у завршници успели да добијемо. Заиста сам презадовољан и сада смо корак ближе Топ 16 фази",рекао је Лазић.

Црвена звезда је била доминантнија екипа под кошем, па се стиче утисак да је тај сегмент пресудио у овом мечу.

"Они су имал само једног центра, али једноставно жеља је била покретач свега. Били смо бољи у свим сегментима. На терену је било јако тешко. Навијачи су били наша највећа подршка и мотив да добијемо у Пиониру. Кад се умориш и не можеш да стојиш на ногама они извлаче из тебе последњи атом снаге", рекао је он.

Маркус Вилијамс се вратио у редове Звезде и одиграо запажену ролу.

"Осетила се разлика његовим повратком. Показао је у овој утакмици свој квалитет и сигурно да смо добили много са њим", за крај је рекао капитен црвено-белих.

Након победе над екипом Химкија 96:91, кошаркаш Црвене звезде, Маик Цирбес изјавио је како његова екипа иде на још две победе у последња два кола.

"Невероватна утакмица у сјајној атмосфери. Морам да признам да је било лепо чути да ти скандирају навијачи, а и играти поново са Маркусом Вилијамсом. Не знам само да ли је меч личио на НБА утакмицу пошто никада нисам играо у Америци", са осмехом на лицу рекао је Звездин центар.

Црвено-бели кошаркаши имају велике шансе за пласман у Топ 16, а у последња два кола их очекује гостовање Фенербахчеу и утакмица у Београду са Бајерном.

"Хоћемо обе победем и против Фенербахчеа и овде са Бајерном. Ми увек идемо на победу", са пуно самопоуздања истакао је Цирбес.

Повратник у редове црвено-белих Маркус Вилијамс изјавио је да му није било свеједно на "новом дебију", после суспензије због коришћења марихуане, али да је уживао уз подршку навијача у тријумфу Звезде над Химкијем (96:91) у 8. колу Евролиге.

"Сјајно се осећам. Али, драже ми је због успеха тима. Одлична одрана је на крају пресудила. Свака част и Стефану Јовићу, њему треба такође одати признање, контролисао је темпо игре", рекао је Вилијамс по окончању утакмице и осврнуо се на "делије":

"Волим их! Увек су уз тим, много значи њихова подршка. Они су један од разлога што сам се вратио. Много значе овом тиму".

Вилијамс, који је утакмицу завршио са 13 поена, четири асистенције и пет скокова, посебно је истакао и Дејана Радоњића:

"Тренер нас је сјајно припремио, зато смо и победили један тако сјајан тим као што је Химки. Показали су колико су велики јер су нам дали баш много кошева, али смо на крају, када је било најважније, успели да их успоримо. Што се мене тиче... Признајем, није ми било лако после дуге паузе, али нисам се плашио. Био сам нервозан, то стоји, али све је било лакше како је време одмицало", рекао је Вилијамс, који се вратио на паркет после пет месеци суспензије.

Стефан Јовић је играо добро целу утакмицу против Химкија (96:91), али је у самом финишунајпре изгубио лопту, потом био близу да је опет изгуби на удвајању на пола терена, али је успео да је проследи саиграчима - чиме је почео Звездин поход ка тријумфу.

"Замало да испаднем трагичар, али на срећу нисам. Драго ми је да сам успео да пронађем адекватно решење и изађем из проблема, а драго ми је и да смо на крају успели да добијемо", рекао је Јовић.

На питање о неизвесној завршници, овај плејмејкер се поново вратио на своје грешке.

"Сећам се моје последње грешке, па удвајања на центру и закуцавања Милера. То је оно чега се сећам. Најбитније је да смо добили утакмицу, али још нисмо ништа урадили, јер нам остали резултати не иду на руку. Треба да добијемо Бајерн, али о том потом, јер нас пре тога чекају Крка и Фенербахче. Има времена", рекао је Јовић.

После констатације да сваки одговор на питање почиње истицањем својих грешака, он је рекао да му је сад лакше кад је тим добио.

"Нормално да ми је лакше. Појео бих се жив овде у свлачионици да нисмо добили, а вероватно и сутра. Да целу утакмицу играмо како треба и да због моје две грешке изгубимо овакву утакмицу, која оволико значи...Сигурно ми не би било лако", рекао је Јовић.

Кошаркаш Химкија Зоран Драгић рекао је да му је било задовољство да игра пред навијачима Црвене звезде, упркос поразу од шампиона Србије.

’Црвено-бели’ су славили са 96:91 против актуелног освајача Еврокупа, а словеначки репрезентативац је на питање да ли је било тешко играти у атмосфери какву је направило 7.500 навијача рекао.

„Није било тешко, али све зависи како приступите утакмици. Задовољство је играти против таквих навијача, атмосфера је била феноменална. Надам се да ћу у будућности опет имати прилику да играм овде“.

Пред последња два кола, једино је Фенербахче из групе А изборио пласман у Топ16 фазу. Химки, Црвена звезда и Бајерн имају по четири победе и пораза, док Реал и Стразбур имају скор 3/5, што значи да нас чека занимљив расплет.

„Нисмо очекивали овакав расплет, посебно са Реалом који има само три победе. Звезда је веома лоше почела сезону, али се вратила и има велику шансу да дође до Топ16. Ми морамо да добијемо једну утакмицу, играмо код куће са Стразбуром и на гостовању са Фенербахчеом“, нагласио је Драгић.

Коментари / 0

Оставите коментар