EL: Crvena Zvezda - Himki 96:91, reakcije igrača...

Crvena zvezda je odigrala još jednu spektakularnu utakmicu u Pioniru, ovoga puta u okviru osmog kola Evrolige pao je Himki (96:91). Branko Lazić, igrač crveno-belih zahvalio se publici koja ih je vodila do velike pobede. Povratnik u redove crveno-belih Markus Vilijams izjavio je da mu nije bilo svejedno na "novom debiju", posle suspenzije zbog korišćenja marihuane, ali da je uživao uz podršku navijača u trijumfu Zvezde nad Himkijem. Košarkaš Himkija Zoran Dragić rekao je da mu je bilo zadovoljstvo da igra pred navijačima Crvene zvezde, uprkos porazu od šampiona Srbije.

Košarka 05.12.2015 | 12:40
EL: Crvena Zvezda - Himki 96:91, reakcije igrača...

"Konačno smo uspeli da dobijemo utakmicu u neizvesnoj završnici. Sigurno je presudila naša želja za pobedom i taj karakter da dobijemo utakmicu iako smo u jednom trenutku gubili. Nismo se predavali, pa smo odbranom i šutevima u završnici uspeli da dobijemo. Zaista sam prezadovoljan i sada smo korak bliže Top 16 fazi",rekao je Lazić.

Crvena zvezda je bila dominantnija ekipa pod košem, pa se stiče utisak da je taj segment presudio u ovom meču.

"Oni su imal samo jednog centra, ali jednostavno želja je bila pokretač svega. Bili smo bolji u svim segmentima. Na terenu je bilo jako teško. Navijači su bili naša najveća podrška i motiv da dobijemo u Pioniru. Kad se umoriš i ne možeš da stojiš na nogama oni izvlače iz tebe poslednji atom snage", rekao je on.

Markus Vilijams se vratio u redove Zvezde i odigrao zapaženu rolu.

"Osetila se razlika njegovim povratkom. Pokazao je u ovoj utakmici svoj kvalitet i sigurno da smo dobili mnogo sa njim", za kraj je rekao kapiten crveno-belih.

Nakon pobede nad ekipom Himkija 96:91, košarkaš Crvene zvezde, Maik Cirbes izjavio je kako njegova ekipa ide na još dve pobede u poslednja dva kola.

"Neverovatna utakmica u sjajnoj atmosferi. Moram da priznam da je bilo lepo čuti da ti skandiraju navijači, a i igrati ponovo sa Markusom Vilijamsom. Ne znam samo da li je meč ličio na NBA utakmicu pošto nikada nisam igrao u Americi", sa osmehom na licu rekao je Zvezdin centar.

Crveno-beli košarkaši imaju velike šanse za plasman u Top 16, a u poslednja dva kola ih očekuje gostovanje Fenerbahčeu i utakmica u Beogradu sa Bajernom.

"Hoćemo obe pobedem i protiv Fenerbahčea i ovde sa Bajernom. Mi uvek idemo na pobedu", sa puno samopouzdanja istakao je Cirbes.

Povratnik u redove crveno-belih Markus Vilijams izjavio je da mu nije bilo svejedno na "novom debiju", posle suspenzije zbog korišćenja marihuane, ali da je uživao uz podršku navijača u trijumfu Zvezde nad Himkijem (96:91) u 8. kolu Evrolige.

"Sjajno se osećam. Ali, draže mi je zbog uspeha tima. Odlična odrana je na kraju presudila. Svaka čast i Stefanu Joviću, njemu treba takođe odati priznanje, kontrolisao je tempo igre", rekao je Vilijams po okončanju utakmice i osvrnuo se na "delije":

"Volim ih! Uvek su uz tim, mnogo znači njihova podrška. Oni su jedan od razloga što sam se vratio. Mnogo znače ovom timu".

Vilijams, koji je utakmicu završio sa 13 poena, četiri asistencije i pet skokova, posebno je istakao i Dejana Radonjića:

"Trener nas je sjajno pripremio, zato smo i pobedili jedan tako sjajan tim kao što je Himki. Pokazali su koliko su veliki jer su nam dali baš mnogo koševa, ali smo na kraju, kada je bilo najvažnije, uspeli da ih usporimo. Što se mene tiče... Priznajem, nije mi bilo lako posle duge pauze, ali nisam se plašio. Bio sam nervozan, to stoji, ali sve je bilo lakše kako je vreme odmicalo", rekao je Vilijams, koji se vratio na parket posle pet meseci suspenzije.

Stefan Jović je igrao dobro celu utakmicu protiv Himkija (96:91), ali je u samom finišunajpre izgubio loptu, potom bio blizu da je opet izgubi na udvajanju na pola terena, ali je uspeo da je prosledi saigračima - čime je počeo Zvezdin pohod ka trijumfu.

"Zamalo da ispadnem tragičar, ali na sreću nisam. Drago mi je da sam uspeo da pronađem adekvatno rešenje i izađem iz problema, a drago mi je i da smo na kraju uspeli da dobijemo", rekao je Jović.

Na pitanje o neizvesnoj završnici, ovaj plejmejker se ponovo vratio na svoje greške.

"Sećam se moje poslednje greške, pa udvajanja na centru i zakucavanja Milera. To je ono čega se sećam. Najbitnije je da smo dobili utakmicu, ali još nismo ništa uradili, jer nam ostali rezultati ne idu na ruku. Treba da dobijemo Bajern, ali o tom potom, jer nas pre toga čekaju Krka i Fenerbahče. Ima vremena", rekao je Jović.

Posle konstatacije da svaki odgovor na pitanje počinje isticanjem svojih grešaka, on je rekao da mu je sad lakše kad je tim dobio.

"Normalno da mi je lakše. Pojeo bih se živ ovde u svlačionici da nismo dobili, a verovatno i sutra. Da celu utakmicu igramo kako treba i da zbog moje dve greške izgubimo ovakvu utakmicu, koja ovoliko znači...Sigurno mi ne bi bilo lako", rekao je Jović.

Košarkaš Himkija Zoran Dragić rekao je da mu je bilo zadovoljstvo da igra pred navijačima Crvene zvezde, uprkos porazu od šampiona Srbije.

’Crveno-beli’ su slavili sa 96:91 protiv aktuelnog osvajača Evrokupa, a slovenački reprezentativac je na pitanje da li je bilo teško igrati u atmosferi kakvu je napravilo 7.500 navijača rekao.

„Nije bilo teško, ali sve zavisi kako pristupite utakmici. Zadovoljstvo je igrati protiv takvih navijača, atmosfera je bila fenomenalna. Nadam se da ću u budućnosti opet imati priliku da igram ovde“.

Pred poslednja dva kola, jedino je Fenerbahče iz grupe A izborio plasman u Top16 fazu. Himki, Crvena zvezda i Bajern imaju po četiri pobede i poraza, dok Real i Strazbur imaju skor 3/5, što znači da nas čeka zanimljiv rasplet.

„Nismo očekivali ovakav rasplet, posebno sa Realom koji ima samo tri pobede. Zvezda je veoma loše počela sezonu, ali se vratila i ima veliku šansu da dođe do Top16. Mi moramo da dobijemo jednu utakmicu, igramo kod kuće sa Strazburom i na gostovanju sa Fenerbahčeom“, naglasio je Dragić.

Komentari / 0

Ostavite komentar