ЕЛ: Црвена Звезда - Химки, реакције тренера...

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је после победе над Химкијем (96:91) у Евролиги да је његов тим одиграо најбољи мећ ове сезоне. Тренер Химкија Римас Куртинаитис рекао је да су скок у нападу Црвене звезде и Мајк Цирбес кључ пораза његових кошаркаша. 

Кошарка 05.12.2015 | 11:40
ЕЛ: Црвена Звезда - Химки, реакције тренера...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић честитао је својим играчима на победи против Химкија, истакавши игру тима као најбољу у сезони.

Такође, Радоњић се захвалио и навијачима на невероватној подршци.

"Честитам играчима на најбољој нашој партији ове сезоне. Хвала навијачима на једном невероватном амбијенту и подршци, нечему што се и вечерас по ко зна који пут видело колико нам значи", почео је причу Радоњић.

Српски шампион забележио је нову велику победу, овога пута поразивши пребогати руски тим у осмом колу групе А Евролиге, па два кола пре краја држи шансе за пролаз у својим рукама.

"Знали смо да играмо против сјајног Химкија, рекао сам да су бољи од Реала и да се надамо да ћемо добити. Дошли су после пораза од Бајерна, приморани су да размишљају о даљем пласману, али имају такав распоред да ће бити у 16. Играли смо добро и имали вођство које није мало, видело се да имају самопоуздања, да ће искуство искористити током меча и да ћемо морати да дамо све од себе да бисмо дошли до победе", сматра црногорски стручњак.

Звезда је сјајно отворила меч, али је противник искористио и најмањи пад у игри, па је убрзо -11 претворио и +10.

"После почетне предности, они су нападом и талентом правили велике проблеме, нисмо могли да будемо довољно агресивни, а они су због карактеристика тима направили нападачки бриљантну партију. 53 поена су нам дали, ми смо се добро држали, оно што нас је раније красило, није тако изгледало сада, јер они играју чешће на велики број поена него ми", каже Радоњић, "Али, ове године смо видели Звезду нападачки расположени, знали смо да морамо да поправимо одбрану у другом полувремену, били смо бољи у том сегменту, па чак и да није било брзе завршнице, али бранити овакав тим је за нас у овом тиму не подвиг, али добар моменат да би се градило нешто за оно што нас чека у наставку такмичењу".

У наредном колу Звезда гостује екипи Фенербахчеа у Истанбулу, док Химки иде у госте Стразбуру.

"Са стране ми је изгледало да смо уз навијање, које нас је малтене молило нас да избацимо срце на паркет, да узмемо ствари у своје руке, било је грешака које су довеле утакмицу у неизвесност, али смо то решили. Четврта победа, после Реала и Химкија и Фенербахчеа нико није мислио да ћемо то остварити.Оно што ме радује што у том интервалу постоји напредак код нас, то после оваквог меча градим оптимизам, а нисам био песимиста ни пре месец дана да ћемо бити у борби за титуле које нам следе".

У дуелу на паркету Пионира свој други деби пред Звездашима имао је и Маркус Вилијамс, који је, упркос чињеници да није одиграо такмичарски меч шест месеци, убацио 13 поена у победи свог тма.

"Специфичност меча, Маркус који је дошао без иједног такмичарског меча шест месеци. Тренирао је у условима када смо играли на два-три дана, било је потребно да се све нивелише да се ствари искористе, а сакрију се проблематике које су биле очекиване. Били смо ослабљени за Тејића, био је болестан, али генерално бих поновио оно што ми је утисак, а то су навијачи, Пионир и ми заједно на крилима њиховим против великог Химкија", рекао је Радоњић и додао:

"Мислим да смо показали, то сам и рекао играчима, да смо успели кроз рад да дођемо до неког нивоа за који можемо да кажемо да нам гарантује да можемо да урадимо ово што и вечерас, већ и много више током ове сезоне. Да нисмо били добри не бисмо преокренули кризне моменте, не само сада, већ и против Реала. Мислим да је потпуно јасно све како данас изгледамо. Само ја знам колико је све било тешко у претходном периоду, због повреда, пораза, који можда и могу да се оправдају, али не тражим алиби. Када фали пет играча, то мора да се каже".

После европског испита, црвено-беле очекује пут у Словенију и гостовање Крки у АБА лиги.

"Постоје осцилације после Евролиге, то смо осетили на својој кожи због неадекватне ротације. Сигурно да постоји размишљање да распоред морамо да превазиђемо на најбољи могући начин, да на наредна три гостовања изађемо са највећим могућим бројем победа да би нам барем то гарантовало предност домаћег терена. Покушаћемо да одржимо ниво и будемо квалитетни, очекивати да ћемо играти против Химкија као сада је немогуће, из објективних разлога, не скаутинга, потцењивања, није то само наш проблем у Европи. Види се по неким играчима потврошња јер су морали да проведу много више времена на терену него што је било потребно", закључио је Радоњић.

"Утакмица је била одлична у одличној атмосфери, а ми нисмо били добри у последњих неколико минута, правили кардиналне грешке и то је био кључ победе Црвене звезде", рекао је Куртинаитис после утакмице у Београду.

Химки је у Пиониру изгубио од Звезде са 96:91, после чега обе екипе имају по четири победе и пораза.

"Знали смо и пре него што је почела Евролига да ће бити тешко проћи је, сви тимови су имали шансу да продју у Топ16 фазу, а сада се то и види", казао је Куртинаитис.

Куртинаитис је од Звездиних играча посебно истакао Маика Цирбеса, који је био најефикаснији у домаћем тиму са 27 поена.

"Цирбес је савршен играч, веома снажан и моћан човек, који не прави грешке", навео је тренер руског клуба.

Он је похвалио атмосферу у хали Пионир и рекао да би подршка какву Звезда има добро дошла његовом клубу.

"Играо сам овде неколико пута, навијачи су веома добри, шести играч на терену за домаћу екипу са страшћу коју пружају и то је оно што недостаје клубу као што је Химки", казао је Куртинаитис.

Химки ће у наредном колу гостовати Стразбуру, док ће Звезда у Истанбулу играти против Фенербахчеа.

Коментари / 0

Оставите коментар