EL: Crvena Zvezda - Himki, reakcije trenera...

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Himkijem (96:91) u Evroligi da je njegov tim odigrao najbolji meć ove sezone. Trener Himkija Rimas Kurtinaitis rekao je da su skok u napadu Crvene zvezde i Majk Cirbes ključ poraza njegovih košarkaša. 

Košarka 05.12.2015 | 11:40
EL: Crvena Zvezda - Himki, reakcije trenera...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić čestitao je svojim igračima na pobedi protiv Himkija, istakavši igru tima kao najbolju u sezoni.

Takođe, Radonjić se zahvalio i navijačima na neverovatnoj podršci.

"Čestitam igračima na najboljoj našoj partiji ove sezone. Hvala navijačima na jednom neverovatnom ambijentu i podršci, nečemu što se i večeras po ko zna koji put videlo koliko nam znači", počeo je priču Radonjić.

Srpski šampion zabeležio je novu veliku pobedu, ovoga puta porazivši prebogati ruski tim u osmom kolu grupe A Evrolige, pa dva kola pre kraja drži šanse za prolaz u svojim rukama.

"Znali smo da igramo protiv sjajnog Himkija, rekao sam da su bolji od Reala i da se nadamo da ćemo dobiti. Došli su posle poraza od Bajerna, primorani su da razmišljaju o daljem plasmanu, ali imaju takav raspored da će biti u 16. Igrali smo dobro i imali vođstvo koje nije malo, videlo se da imaju samopouzdanja, da će iskustvo iskoristiti tokom meča i da ćemo morati da damo sve od sebe da bismo došli do pobede", smatra crnogorski stručnjak.

Zvezda je sjajno otvorila meč, ali je protivnik iskoristio i najmanji pad u igri, pa je ubrzo -11 pretvorio i +10.

"Posle početne prednosti, oni su napadom i talentom pravili velike probleme, nismo mogli da budemo dovoljno agresivni, a oni su zbog karakteristika tima napravili napadački briljantnu partiju. 53 poena su nam dali, mi smo se dobro držali, ono što nas je ranije krasilo, nije tako izgledalo sada, jer oni igraju češće na veliki broj poena nego mi", kaže Radonjić, "Ali, ove godine smo videli Zvezdu napadački raspoloženi, znali smo da moramo da popravimo odbranu u drugom poluvremenu, bili smo bolji u tom segmentu, pa čak i da nije bilo brze završnice, ali braniti ovakav tim je za nas u ovom timu ne podvig, ali dobar momenat da bi se gradilo nešto za ono što nas čeka u nastavku takmičenju".

U narednom kolu Zvezda gostuje ekipi Fenerbahčea u Istanbulu, dok Himki ide u goste Strazburu.

"Sa strane mi je izgledalo da smo uz navijanje, koje nas je maltene molilo nas da izbacimo srce na parket, da uzmemo stvari u svoje ruke, bilo je grešaka koje su dovele utakmicu u neizvesnost, ali smo to rešili. Četvrta pobeda, posle Reala i Himkija i Fenerbahčea niko nije mislio da ćemo to ostvariti.Ono što me raduje što u tom intervalu postoji napredak kod nas, to posle ovakvog meča gradim optimizam, a nisam bio pesimista ni pre mesec dana da ćemo biti u borbi za titule koje nam slede".

U duelu na parketu Pionira svoj drugi debi pred Zvezdašima imao je i Markus Vilijams, koji je, uprkos činjenici da nije odigrao takmičarski meč šest meseci, ubacio 13 poena u pobedi svog tma.

"Specifičnost meča, Markus koji je došao bez ijednog takmičarskog meča šest meseci. Trenirao je u uslovima kada smo igrali na dva-tri dana, bilo je potrebno da se sve niveliše da se stvari iskoriste, a sakriju se problematike koje su bile očekivane. Bili smo oslabljeni za Tejića, bio je bolestan, ali generalno bih ponovio ono što mi je utisak, a to su navijači, Pionir i mi zajedno na krilima njihovim protiv velikog Himkija", rekao je Radonjić i dodao:

"Mislim da smo pokazali, to sam i rekao igračima, da smo uspeli kroz rad da dođemo do nekog nivoa za koji možemo da kažemo da nam garantuje da možemo da uradimo ovo što i večeras, već i mnogo više tokom ove sezone. Da nismo bili dobri ne bismo preokrenuli krizne momente, ne samo sada, već i protiv Reala. Mislim da je potpuno jasno sve kako danas izgledamo. Samo ja znam koliko je sve bilo teško u prethodnom periodu, zbog povreda, poraza, koji možda i mogu da se opravdaju, ali ne tražim alibi. Kada fali pet igrača, to mora da se kaže".

Posle evropskog ispita, crveno-bele očekuje put u Sloveniju i gostovanje Krki u ABA ligi.

"Postoje oscilacije posle Evrolige, to smo osetili na svojoj koži zbog neadekvatne rotacije. Sigurno da postoji razmišljanje da raspored moramo da prevaziđemo na najbolji mogući način, da na naredna tri gostovanja izađemo sa najvećim mogućim brojem pobeda da bi nam barem to garantovalo prednost domaćeg terena. Pokušaćemo da održimo nivo i budemo kvalitetni, očekivati da ćemo igrati protiv Himkija kao sada je nemoguće, iz objektivnih razloga, ne skautinga, potcenjivanja, nije to samo naš problem u Evropi. Vidi se po nekim igračima potvrošnja jer su morali da provedu mnogo više vremena na terenu nego što je bilo potrebno", zaključio je Radonjić.

"Utakmica je bila odlična u odličnoj atmosferi, a mi nismo bili dobri u poslednjih nekoliko minuta, pravili kardinalne greške i to je bio ključ pobede Crvene zvezde", rekao je Kurtinaitis posle utakmice u Beogradu.

Himki je u Pioniru izgubio od Zvezde sa 96:91, posle čega obe ekipe imaju po četiri pobede i poraza.

"Znali smo i pre nego što je počela Evroliga da će biti teško proći je, svi timovi su imali šansu da prodju u Top16 fazu, a sada se to i vidi", kazao je Kurtinaitis.

Kurtinaitis je od Zvezdinih igrača posebno istakao Maika Cirbesa, koji je bio najefikasniji u domaćem timu sa 27 poena.

"Cirbes je savršen igrač, veoma snažan i moćan čovek, koji ne pravi greške", naveo je trener ruskog kluba.

On je pohvalio atmosferu u hali Pionir i rekao da bi podrška kakvu Zvezda ima dobro došla njegovom klubu.

"Igrao sam ovde nekoliko puta, navijači su veoma dobri, šesti igrač na terenu za domaću ekipu sa strašću koju pružaju i to je ono što nedostaje klubu kao što je Himki", kazao je Kurtinaitis.

Himki će u narednom kolu gostovati Strazburu, dok će Zvezda u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea.

Komentari / 0

Ostavite komentar