БЛ: Вратио се Гајс, вратио се и Шалке!

Црну серију од пет узастопних првенствених мечева без славља, уз само два освојена бода, фудбалери из Гелзенкирхена прекинули су против Хановера у првој утакмици 15. кола Бундеслиге.

Фудбал 05.12.2015 | 10:40
БЛ: Вратио се Гајс, вратио се и Шалке!

Мучио се Шалке претходних пет мечева, освојио само два од могућих 15 бодова у Бундеслиги, а црна серија поклопила се са одсуством понајбољег играча "рудара" - Јоханеса Гајса.

А, одсуствовао је од 25. октобра, када је искључен у дуелу са Борусијом у Менхенгладбаху, након чега је кажњен са пет мечева суспензије и 15.000 евра.

Након одрађене суспензије, вратио се у тим из Гелзенкирхена, а са њим је стигла и победа, потпуно заслужена против Хановера у првом мечу 15. кола немачке елите.

Шалке - Хановер 3:1 (0:0)

Домаћи тим у првом полувремену никако није успевао да нађе пут до мреже Хановера. Истина, био је бољи, стварао прилике, али лопта није хтела у гол. А онда, других 45 минута донело је четири поготка.

После непуних шест минута у наставку, "експлодирале" су препуне трибине "Фелтинс арене". Бразилски штопер Марсело повукао је у свом шеснаестерцу Класа Јана Хунтелара, а први немачки арбитар Волфганг Штарк без размишљања показао је на "креч".

Гајс је узео залет и прецизно погодио за 1:0, постигавши први гол ове сезоне.

Макс Мајер у 73. минуту одлично је прошао по левој страни, центрирао пред петерац гостију, а "несрећни" Марсело главом је пребацио лопту на другу страну, тачно на место где је стајао Хунтелар. Искусни Холанђанин знао да је искористи овај поклон и повиси на 2:0.

Понадали су се гости у 81. минуту да би могли стићи заостатак, када је прави пројектил са руба шеснаестерца упутио "резервиста" Алан Сен-Максимин и смањио на 2:1.

Ипак, након свега 47 секунди, Шалке је постигао и трећи гол.

Франко Ди Санто, који је такође у наставку ушао с клупе, вратио је два гола предности домаћину, буквално само што се кренуло са центра након поготка Хановера.

Коначно је Шалке стигао до славља, којим се пробио на четврто место на табели.

НЕ ПОЗНАЈУ 0:0
Трафиција у дуелима Шалкеа и Хановера је настављена. Наиме, ова два клуба до сада су одиграли 51 меч, а никада се њихов дуел није завршио најнепопуларнијим резултатом 0:0.

У суботу и недељу на програму су остали мечеви овог кола, са неколико изузетно занимљивих утакмица. Издвајамо дерби у Менхенгладбаху, где гостује шампион Бајерн, као дуел Волфсбурга и Борусије Дортмунд.

БУНДЕСЛИГА - 15. КОЛО:

Шалке - Хановер 3:1 (0:0)
(Гајс пен 51, Хунтелар 73, Ди Санто 82 - Сен-Максимин 81)

У суботу:

Борусија Менхенгладбах - Бајерн Минхен (15:30)
ХСВ - Мајнц
Келн - Аугзбург
Херта - Бајер Леверкузен
Инголштат - Хофенхајм
Волфсбург - Борусија Дортмунд (18:30)

У недељу:

Штутгарт - Вердер (15:30)
Ајнтрахт - Дармштат (17:30)

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен 40, Борусија Дортмунд 32, Волфсбург 25, Шалке (+1) 24, Херта 23, Борусија Менхенгладбах 23, Бајер Леверкузен 21, ХСВ 21, Мајнц 20, Келн 20, Инголштат 19, Дармштат 15, Ајнтрахт 14, Хановер (+1) 14, Вердер 13, Аугзбург 10, Штутгарт 10, Хофенхајм 9.

Коментари / 0

Оставите коментар