BL: Vratio se Gajs, vratio se i Šalke!

Crnu seriju od pet uzastopnih prvenstvenih mečeva bez slavlja, uz samo dva osvojena boda, fudbaleri iz Gelzenkirhena prekinuli su protiv Hanovera u prvoj utakmici 15. kola Bundeslige.

Fudbal 05.12.2015 | 10:40
BL: Vratio se Gajs, vratio se i Šalke!

Mučio se Šalke prethodnih pet mečeva, osvojio samo dva od mogućih 15 bodova u Bundesligi, a crna serija poklopila se sa odsustvom ponajboljeg igrača "rudara" - Johanesa Gajsa.

A, odsustvovao je od 25. oktobra, kada je isključen u duelu sa Borusijom u Menhengladbahu, nakon čega je kažnjen sa pet mečeva suspenzije i 15.000 evra.

Nakon odrađene suspenzije, vratio se u tim iz Gelzenkirhena, a sa njim je stigla i pobeda, potpuno zaslužena protiv Hanovera u prvom meču 15. kola nemačke elite.

Šalke - Hanover 3:1 (0:0)

Domaći tim u prvom poluvremenu nikako nije uspevao da nađe put do mreže Hanovera. Istina, bio je bolji, stvarao prilike, ali lopta nije htela u gol. A onda, drugih 45 minuta donelo je četiri pogotka.

Posle nepunih šest minuta u nastavku, "eksplodirale" su prepune tribine "Feltins arene". Brazilski štoper Marselo povukao je u svom šesnaestercu Klasa Jana Huntelara, a prvi nemački arbitar Volfgang Štark bez razmišljanja pokazao je na "kreč".

Gajs je uzeo zalet i precizno pogodio za 1:0, postigavši prvi gol ove sezone.

Maks Majer u 73. minutu odlično je prošao po levoj strani, centrirao pred peterac gostiju, a "nesrećni" Marselo glavom je prebacio loptu na drugu stranu, tačno na mesto gde je stajao Huntelar. Iskusni Holanđanin znao da je iskoristi ovaj poklon i povisi na 2:0.

Ponadali su se gosti u 81. minutu da bi mogli stići zaostatak, kada je pravi projektil sa ruba šesnaesterca uputio "rezervista" Alan Sen-Maksimin i smanjio na 2:1.

Ipak, nakon svega 47 sekundi, Šalke je postigao i treći gol.

Franko Di Santo, koji je takođe u nastavku ušao s klupe, vratio je dva gola prednosti domaćinu, bukvalno samo što se krenulo sa centra nakon pogotka Hanovera.

Konačno je Šalke stigao do slavlja, kojim se probio na četvrto mesto na tabeli.

NE POZNAJU 0:0
Traficija u duelima Šalkea i Hanovera je nastavljena. Naime, ova dva kluba do sada su odigrali 51 meč, a nikada se njihov duel nije završio najnepopularnijim rezultatom 0:0.

U subotu i nedelju na programu su ostali mečevi ovog kola, sa nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica. Izdvajamo derbi u Menhengladbahu, gde gostuje šampion Bajern, kao duel Volfsburga i Borusije Dortmund.

BUNDESLIGA - 15. KOLO:

Šalke - Hanover 3:1 (0:0)
(Gajs pen 51, Huntelar 73, Di Santo 82 - Sen-Maksimin 81)

U subotu:

Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen (15:30)
HSV - Majnc
Keln - Augzburg
Herta - Bajer Leverkuzen
Ingolštat - Hofenhajm
Volfsburg - Borusija Dortmund (18:30)

U nedelju:

Štutgart - Verder (15:30)
Ajntraht - Darmštat (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 40, Borusija Dortmund 32, Volfsburg 25, Šalke (+1) 24, Herta 23, Borusija Menhengladbah 23, Bajer Leverkuzen 21, HSV 21, Majnc 20, Keln 20, Ingolštat 19, Darmštat 15, Ajntraht 14, Hanover (+1) 14, Verder 13, Augzburg 10, Štutgart 10, Hofenhajm 9.

Komentari / 0

Ostavite komentar