Ниче "Братољубље" Братунца и Љубовије

Неимари београдског "Ратка Митровића" раде приступне путеве до градилишта моста који ће повезати Љубовију и Братунац. Дрина ће бити премошћена у предвиђеном року, кажу градитељи.

Регион 04.12.2015 | 22:00
Ниче "Братољубље" Братунца и Љубовије

Радовина изградњи моста на Дрини, између Братунца и Љубовије, у пуном су замаху, у шта се на градилишту уверила и наша екипа. Неимари београдског "Ратка Митровића" раде приступне путеве, од шљунка, до моста. Увелико су одмакли и радови на изградњи заштите за стопе. Председник општине Љубовија Мирослав Мићић каже да је овај прелаз још пре изградње међу људима са две обале Дрине, назван - "Братољубље".

"Радови иду по плану", рекао нам је Владимир Толимир, главни инжењер предузећа "Ратко Митровић", који бдије над оним што раде и мајстори и стручњаци.

Радови су почели пре нешто више од месец дана, када их је озваничио председник Владе Србије Александар Вучић, са председником РС Милорадом Додиком и представницима Љубовије и Братунца.

"И по раду машина и људи, и по ономе што је урађено више је него јасно да ће у предвиђеном року наша лепа често плаховита Дрина бити премошћена - каже Мипослав Мићић, председник општине Љубовија. Локална власт ће урадити све што треба да помогне".

Видоје Јовановић, помоћник председника општине Љубовија, који је више од деценије "био битку" за нови мост који треба да повеже Љубовију и Братунац, односно Србију са РС и БиХ, каже да све иде ваљано на задоовољство и срећу људи са обе обале Дрине и свих оних који су везани за овај правац.

"Стари гвоздени мост је давно дотрајао, њиме не могу да саобраћају ни теретна возила, нема могућности за царињење, па нови мост и ми и комшије преко Дрине чекамо "као озебло сунце", каже Јовановић.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар