И Џејми Варди је Гинисов рекордер!

После нападача минхенског Бајерна Роберта Левандовског, центарфор Лестер Ситија Џејми Варди постао је Гинисов рекордер.

Фудбал 05.12.2015 | 14:00
И Џејми Варди је Гинисов рекордер!

Сјајни шпиц 'Лисица' ушао је прошле недеље у историју Премијер лиге, али и светског фудбала, оборивши рекорд Руда ван Нистелроја, постигавши погодак на 11 узастопних мечева.

Варди је био прецизан у дуелу против Манчестер Јунајтеда (1:1), па је легендарни Холанђанин после 12 година остао без рекорда.

Двадесетосмогодишњи момак, који је пре само неколико сезона играо нижелигашки фудбал и размишљао се да прекине каријеру, уписао је укупно 14 погодака ове сезоне, чиме је већ почетком децембра постао играч са највише голова у историји Лестера, када се ради о једној сезони.

"Одушевљен сам чињеницом да сам оборио рекорд, али је свакако најбитније то што тим бележи добре резултате. Задесило се тако да се увек нађем тамо где треба, али су моји саиграчи ти који су ми омогућили да све буде тако, уложили су велики труд, а он је на крају био тај који је направио разлику", рекао је Варди по добијању плакете.

Екипа Клаудија Ранијерија, која дели прво место на табели са Манчестер Ситијем после 14. одиграних кола, у суботу гостује Свонсију, а потенцијални репрезентативац Енглеске покушаће да изједначи апсолутни рекорд – пошто је Џими Дан између 24. октобра 1931. и 1. јануара 1932. године био стрелац на 12. узастопних сусрета за Шефилд Венздеј.

"Невероватна серија Џејмија Вардија је нешто о чему сви причају, поготово када се ради о појединачним успесима фудбала на Острву. Његова авантура била је у центру збивања, а оно најважније чему нас је научила јесте да све може да се оствари – ако смо одлучни и идемо срцем. Желимо му добродошлицу у нашу породицу 'обарача рекорда'.

Рекордни низ Џејмија Вардија – 29. август-28.новембар:

29. август Борнмут – Лестер Сити 1:1
13. септембар Лестер Сити – Астон Вила 3:2
19. септембар Стоук Сити – Лестер Сити 2:2
26. септембар Лестер Сити – Арсенал 2:5
3. октобар Норич Сити – Лестер Сити 1:2
17. октобар Саутемптон – Лестер Сити 2:2
24. октобар Лестер Сити – Кристал Палас 1:0
31. октобар Вест Бромич Албион – Вестер Сити 2:3
7. новембар Лестер Сити – Вотфорд 2:1
21. новембар Њукасл Јунајтед – Лестер Сити 0:3
28. новембар Лестер Сити – Манчестер Јунајтед 1:1

Коментари / 0

Оставите коментар