I Džejmi Vardi je Ginisov rekorder!

Posle napadača minhenskog Bajerna Roberta Levandovskog, centarfor Lester Sitija Džejmi Vardi postao je Ginisov rekorder.

Fudbal 05.12.2015 | 14:00
I Džejmi Vardi je Ginisov rekorder!

Sjajni špic 'Lisica' ušao je prošle nedelje u istoriju Premijer lige, ali i svetskog fudbala, oborivši rekord Ruda van Nistelroja, postigavši pogodak na 11 uzastopnih mečeva.

Vardi je bio precizan u duelu protiv Mančester Junajteda (1:1), pa je legendarni Holanđanin posle 12 godina ostao bez rekorda.

Dvadesetosmogodišnji momak, koji je pre samo nekoliko sezona igrao niželigaški fudbal i razmišljao se da prekine karijeru, upisao je ukupno 14 pogodaka ove sezone, čime je već početkom decembra postao igrač sa najviše golova u istoriji Lestera, kada se radi o jednoj sezoni.

"Oduševljen sam činjenicom da sam oborio rekord, ali je svakako najbitnije to što tim beleži dobre rezultate. Zadesilo se tako da se uvek nađem tamo gde treba, ali su moji saigrači ti koji su mi omogućili da sve bude tako, uložili su veliki trud, a on je na kraju bio taj koji je napravio razliku", rekao je Vardi po dobijanju plakete.

Ekipa Klaudija Ranijerija, koja deli prvo mesto na tabeli sa Mančester Sitijem posle 14. odigranih kola, u subotu gostuje Svonsiju, a potencijalni reprezentativac Engleske pokušaće da izjednači apsolutni rekord – pošto je Džimi Dan između 24. oktobra 1931. i 1. januara 1932. godine bio strelac na 12. uzastopnih susreta za Šefild Venzdej.

"Neverovatna serija Džejmija Vardija je nešto o čemu svi pričaju, pogotovo kada se radi o pojedinačnim uspesima fudbala na Ostrvu. Njegova avantura bila je u centru zbivanja, a ono najvažnije čemu nas je naučila jeste da sve može da se ostvari – ako smo odlučni i idemo srcem. Želimo mu dobrodošlicu u našu porodicu 'obarača rekorda'.

Rekordni niz Džejmija Vardija – 29. avgust-28.novembar:

29. avgust Bornmut – Lester Siti 1:1
13. septembar Lester Siti – Aston Vila 3:2
19. septembar Stouk Siti – Lester Siti 2:2
26. septembar Lester Siti – Arsenal 2:5
3. oktobar Norič Siti – Lester Siti 1:2
17. oktobar Sautempton – Lester Siti 2:2
24. oktobar Lester Siti – Kristal Palas 1:0
31. oktobar Vest Bromič Albion – Vester Siti 2:3
7. novembar Lester Siti – Votford 2:1
21. novembar Njukasl Junajted – Lester Siti 0:3
28. novembar Lester Siti – Mančester Junajted 1:1

Komentari / 0

Ostavite komentar