Фабрисио завршио своје у Партизану?!

Потез Друловића најављује растанак! Бразилац на зиму највероватније напушта Хумску 1, Немања Петровић у новој улози.

Фудбал 07.12.2015 | 08:40
Фабрисио завршио своје у Партизану?!

Штопер Фабрисио Дорнелас је све ближи излазним вратима Хумске 1. Планиран да буде један од ослонаца одбране, Бразилац за пет месеци није показао да је играч вредан трајнијег задржавања на Топчидерском брду и Београд ће напустити највероватније већ на зиму, пола године пре „заказаног термина“, с обзиром да је уговором о позајмици пројектовано да за Партизан игра годину дана.

На такав епилог наводе дешавања са Врачара, са последње такмичарске утакмице Парног ваљка. Фабрисио је меч осмине финала Купа Србије преседео на клупи за резерве, а да није у плановима Љубинка Друловића могло се закључити средином првог полувремена, после повреде Мирослава Вулићевића. Шеф струке црно-белих је тад у игру увео Немању Петровића, у основи левог бека, преселио га на супротни крај терена да игра „контра ногом“. Иван Бандаловски је остао на свом новом радном месту – штопера – иако су многи очекивали природнију промену, да се Бугарин врати на бека, а Фабрисио ускочи на његово место и одигра до краја у пару са Лазаром Ћирковићем.

А то се није десило...

Потез Љубинка Друловића јасно показује да није задовољан играма Бразилца, који је одиграо 19 утакмица, а статистика показује да је са њим у тиму Партизан примио 29 голова. Још кад се на то надовежу често паничне реакције с почетка мандата и оцена – не само Друловићева, већ и појединих људи из руководства - да је далеко испод нивоа какав је потрербан црно-белима јасно је због чега се налази у групи играча који ће напустити клуб.

У њој је до недавно био и Иван Бандаловски, који у једном периоду сезоне није ни играо, те се зимски одлазак наметнуо као решење за све стране, међутим, како га је Друловић, услед повреда Грегора Балажица и Милоша Остојића, померио на штоперску позицију није искључено да у и после зимског прелазног рока задржи у ротацији бугарског репрезентативца. Да га користи кад за то осети потребу.

Слично Ивану Бандаловском у финишу јесени „васкрснуо“ је и Немања Петровић. Мада га је бивши тренер Зоран Милинковић отписао после реванша са БАТЕ Борисовим у квалификацијама за Лигу шампиона, садашњи стратег Љубинко Друловић види у њему играча спремног да одговори задацима на другим позицијама. На неколико мечева му је давао шансу на задњем везном, где се бивши млади репрезентативац снашао крајње коректно, а исти такав утисак оставио је на месту десног бека против Вождовца, кад је заменио Мирослава Вулићевића.

Коментари / 0

Оставите коментар