Fabrisio završio svoje u Partizanu?!

Potez Drulovića najavljuje rastanak! Brazilac na zimu najverovatnije napušta Humsku 1, Nemanja Petrović u novoj ulozi.

Fudbal 07.12.2015 | 08:40
Fabrisio završio svoje u Partizanu?!

Štoper Fabrisio Dornelas je sve bliži izlaznim vratima Humske 1. Planiran da bude jedan od oslonaca odbrane, Brazilac za pet meseci nije pokazao da je igrač vredan trajnijeg zadržavanja na Topčiderskom brdu i Beograd će napustiti najverovatnije već na zimu, pola godine pre „zakazanog termina“, s obzirom da je ugovorom o pozajmici projektovano da za Partizan igra godinu dana.

Na takav epilog navode dešavanja sa Vračara, sa poslednje takmičarske utakmice Parnog valjka. Fabrisio je meč osmine finala Kupa Srbije presedeo na klupi za rezerve, a da nije u planovima Ljubinka Drulovića moglo se zaključiti sredinom prvog poluvremena, posle povrede Miroslava Vulićevića. Šef struke crno-belih je tad u igru uveo Nemanju Petrovića, u osnovi levog beka, preselio ga na suprotni kraj terena da igra „kontra nogom“. Ivan Bandalovski je ostao na svom novom radnom mestu – štopera – iako su mnogi očekivali prirodniju promenu, da se Bugarin vrati na beka, a Fabrisio uskoči na njegovo mesto i odigra do kraja u paru sa Lazarom Ćirkovićem.

A to se nije desilo...

Potez Ljubinka Drulovića jasno pokazuje da nije zadovoljan igrama Brazilca, koji je odigrao 19 utakmica, a statistika pokazuje da je sa njim u timu Partizan primio 29 golova. Još kad se na to nadovežu često panične reakcije s početka mandata i ocena – ne samo Drulovićeva, već i pojedinih ljudi iz rukovodstva - da je daleko ispod nivoa kakav je potrerban crno-belima jasno je zbog čega se nalazi u grupi igrača koji će napustiti klub.

U njoj je do nedavno bio i Ivan Bandalovski, koji u jednom periodu sezone nije ni igrao, te se zimski odlazak nametnuo kao rešenje za sve strane, međutim, kako ga je Drulović, usled povreda Gregora Balažica i Miloša Ostojića, pomerio na štopersku poziciju nije isključeno da u i posle zimskog prelaznog roka zadrži u rotaciji bugarskog reprezentativca. Da ga koristi kad za to oseti potrebu.

Slično Ivanu Bandalovskom u finišu jeseni „vaskrsnuo“ je i Nemanja Petrović. Mada ga je bivši trener Zoran Milinković otpisao posle revanša sa BATE Borisovim u kvalifikacijama za Ligu šampiona, sadašnji strateg Ljubinko Drulović vidi u njemu igrača spremnog da odgovori zadacima na drugim pozicijama. Na nekoliko mečeva mu je davao šansu na zadnjem veznom, gde se bivši mladi reprezentativac snašao krajnje korektno, a isti takav utisak ostavio je na mestu desnog beka protiv Voždovca, kad je zamenio Miroslava Vulićevića.

Komentari / 0

Ostavite komentar