Имају ракете за обарање сателита?!

У Русији је успјешно тестирана ракета система за противракетну и противваздушну одбрану А-235 "Нудољ".

Свијет 04.12.2015 | 22:52
Имају ракете за обарање сателита?!

Ракете комплекса А-235 "Нудољ" треба да замијене постојећи комплекс А-135 "Амур" противракетне одбране Москве. Шеф космичке команде Ратног ваздухопловства САД, генерал Џон Хајтен, у новембру је изјавио да Русија и Кина раде на наоружању које може да угрози животно важне сателите САД.

"Они раде на могућностима (напада) које нас брину", цитира Хајтена "Колорадо спринг газета".

Амерички војни аналитичари тврде да пријетња сателитима у космосу показује стратешку рањивост САД-а, пише лист "Вашингтон фри бејкон".

Русија и Кина могу да избаце из строја обавјештајне линије, навигацију и комуникације које су критички важне за извођење војних операција и заштиту цивилне инфраструктуре САД, пише лист.

Командир дивизије ПРО 1. армије ПВО и ПРО Ваздушно-космичких снага Русије Андреј Чебурин саопштио је да је систем противракетне одбране Москве директно повезан са системима ракетног напада и осматрања космичког простора, пише "Росијскаја газета".

"Противракетна одбрана Москве представља сложни аутоматски систем који се састоји од информационих технологија и ватрених средстава гађања", нагласио је Чебурин.

НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЖИX

04.12.2015 22:58

А ТУРЦИ ИМ ОБОРЕ АВИОН,СИЛА ЈЕ ТА РУСИЈА АЛ ИЗГЛЕДА САМО ЗА НАС СРБЕ,ГРЕШКА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре жиx

05.12.2015 07:14

Авион који је Турска оборила је давно застарио,бомбардер и нема заститу од ракета, сто неко не обори су 34 или 35,а да не говорим о т50 пак.фа.Некоме се ипак тресу гаце од руске силе

Name

Бањалуцан

05.12.2015 06:57

Па дај људи охладите мало... Ста се диците том Русијом ко да вам је дједовина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре бањалуцанин

05.12.2015 09:28

Ми се дицимо са Русијом а ти се дици са својом Ид

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре жиx

05.12.2015 09:31

Су 24 бомбардер без пратње и ракета мозе свако да обори,али си заборавио са су просле год,Руси скинули ф 16 од твојих Турака а био је наоурузан молите се Богу свемоцном да се Руси не наљуте има да вам лети перје на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

05.12.2015 12:02

Колико сам ја упућен већ је лансирана нека врста сателита која има намјену да управо елиминише остале. Чак је и НАСА регистровала непознати објект и дала изјаву. Што се тиче СУ24 он је оборен са леђа на кукавички начин јер се руски пилоти уопште нису надали томе зато што нису ушли у ваздушни простор Турске и што су мислили да се боре против заједничког непријатеља. СУ24 је био сам и није имао заштиту још једног ловца како се увјек ради. Чак нису били наоружани ракетама ваздух-ваздух.Смијем се кладити да би и сада овај времешни авион изашао на крај са турским Ф15 да помињем нпр. СУ30 или МИГ 31. Турци су подал народ, то доказују већ вијековима, али све ће доћи на ред. Поред тога Руси су покрили буквално читав ваздушни простор Турске са С400 тако да ни голуб не може полетјети а да не оборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.5.Децембар 2015

05.12.2015 15:46

Турци су оборили Руски авион који уопште није имао ракете за дејство. Зашто ,Турци сада не смеју близу границе са, Сиријом, јер ракете ес-400 немају милости, сваки авион скидају у зраку. Нека сада, Турски авиони ако смеју да уђу у зрачни простор,Сирије.Ердоган је сам себи пуцао у леђа,слушао је,Америку, сад је видио шта је урадио, не може више помагати исламистима у Сирији. Курди ће дати, Турцима добру лекцију. Затворимћу границу са Турском из Сирије тако да ће полако исламисти тели ил не или да изгину или да се предају.

ОДГОВОРИТЕ