Imaju rakete za obaranje satelita?!

U Rusiji je uspješno testirana raketa sistema za protivraketnu i protivvazdušnu odbranu A-235 "Nudolj".

Svijet 04.12.2015 | 22:52
Imaju rakete za obaranje satelita?!

Rakete kompleksa A-235 "Nudolj" treba da zamijene postojeći kompleks A-135 "Amur" protivraketne odbrane Moskve. Šef kosmičke komande Ratnog vazduhoplovstva SAD, general Džon Hajten, u novembru je izjavio da Rusija i Kina rade na naoružanju koje može da ugrozi životno važne satelite SAD.

"Oni rade na mogućnostima (napada) koje nas brinu", citira Hajtena "Kolorado spring gazeta".

Američki vojni analitičari tvrde da prijetnja satelitima u kosmosu pokazuje stratešku ranjivost SAD-a, piše list "Vašington fri bejkon".

Rusija i Kina mogu da izbace iz stroja obavještajne linije, navigaciju i komunikacije koje su kritički važne za izvođenje vojnih operacija i zaštitu civilne infrastrukture SAD, piše list.

Komandir divizije PRO 1. armije PVO i PRO Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Andrej Čeburin saopštio je da je sistem protivraketne odbrane Moskve direktno povezan sa sistemima raketnog napada i osmatranja kosmičkog prostora, piše "Rosijskaja gazeta".

"Protivraketna odbrana Moskve predstavlja složni automatski sistem koji se sastoji od informacionih tehnologija i vatrenih sredstava gađanja", naglasio je Čeburin.

NN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIX

04.12.2015 22:58

A TURCI IM OBORE AVION,SILA JE TA RUSIJA AL IZGLEDA SAMO ZA NAS SRBE,GREŠKA.

ODGOVORITE
Name

re žix

05.12.2015 07:14

Avion koji je Turska oborila je davno zastario,bombarder i nema zastitu od raketa, sto neko ne obori su 34 ili 35,a da ne govorim o t50 pak.fa.Nekome se ipak tresu gace od ruske sile

Name

Banjalucan

05.12.2015 06:57

Pa daj ljudi ohladite malo... Sta se dicite tom Rusijom ko da vam je djedovina.

ODGOVORITE
Name

Re banjalucanin

05.12.2015 09:28

Mi se dicimo sa Rusijom a ti se dici sa svojom Id

ODGOVORITE
Name

Re žix

05.12.2015 09:31

Su 24 bombarder bez pratnje i raketa moze svako da obori,ali si zaboravio sa su prosle god,Rusi skinuli f 16 od tvojih Turaka a bio je naouruzan molite se Bogu svemocnom da se Rusi ne naljute ima da vam leti perje na sve strane.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

05.12.2015 12:02

Koliko sam ja upućen već je lansirana neka vrsta satelita koja ima namjenu da upravo eliminiše ostale. Čak je i NASA registrovala nepoznati objekt i dala izjavu. Što se tiče SU24 on je oboren sa leđa na kukavički način jer se ruski piloti uopšte nisu nadali tome zato što nisu ušli u vazdušni prostor Turske i što su mislili da se bore protiv zajedničkog neprijatelja. SU24 je bio sam i nije imao zaštitu još jednog lovca kako se uvjek radi. Čak nisu bili naoružani raketama vazduh-vazduh.Smijem se kladiti da bi i sada ovaj vremešni avion izašao na kraj sa turskim F15 da pominjem npr. SU30 ili MIG 31. Turci su podal narod, to dokazuju već vijekovima, ali sve će doći na red. Pored toga Rusi su pokrili bukvalno čitav vazdušni prostor Turske sa S400 tako da ni golub ne može poletjeti a da ne obore.

ODGOVORITE
Name

Neđo.5.Decembar 2015

05.12.2015 15:46

Turci su oborili Ruski avion koji uopšte nije imao rakete za dejstvo. Zašto ,Turci sada ne smeju blizu granice sa, Sirijom, jer rakete es-400 nemaju milosti, svaki avion skidaju u zraku. Neka sada, Turski avioni ako smeju da uđu u zračni prostor,Sirije.Erdogan je sam sebi pucao u leđa,slušao je,Ameriku, sad je vidio šta je uradio, ne može više pomagati islamistima u Siriji. Kurdi će dati, Turcima dobru lekciju. Zatvorimću granicu sa Turskom iz Sirije tako da će polako islamisti teli il ne ili da izginu ili da se predaju.

ODGOVORITE