Миха ротира: Боатенг стиже, Хонда иде!

"Росо-нери" спремају значајну промену у екипи.

Фудбал 07.12.2015 | 18:00
Миха ротира: Боатенг стиже, Хонда иде!

Кевин Принс Боатенг (28) склоњен је из првог тима Шалкеа почетком маја и још тада му је речено да може да тражи нови клуб. Иако је под уговором, летос се и иселио из свлачионице и тражио нови ангажман.

Након што су му пропали трансфери у Спортинг и у неки од клубова са Блиског истока, прикључио се у септембру тренинзима првог тима свог некадашњег клуба, Милана, под вођством Синише Михајловића. С обзиром на то да је очигледно задовољио српског тренера, ускоро ће потписати и уговор са "росо-нерима" и дебитоваће почетком 2016.

Сарадња искусног везисте и миланског клуба биће озваничена у наредних десетак дана, чим Гањанин добије раскид уговора са Шалкеом, у који је прешао 2013, баш након три године проведене у Милану. Претходно је играо за Херту, у којој је поникао, као и за Тотенхем, Дортмунд и Портсмут.

Кад парафира уговор, постаће још једно у низу појачања "росо-нера" ове сезоне, после Карлоса Баке, Алесија Ромањолија, Андрее Бертолаћија, Луиза Адријана, Луке Антонелија, Јураја Куцке, Марија Балотелија...

Баотенгов разлог за повратак у Италију је и чињеница да му у тој земљи живи и вереница Мелиса Сата. Миланов разлог за повратак "десетке" је дефинитивно незадовољство формом и квалитетом Кејсукеа Хонде, Јапанца који за две године у црвено-црном није показао да може да изнесе "десетку" на леђима дреса тако великог клуба. Зато ће у јануару извесно напустити Михајловићеву свлачионицу.

Према тренутним информацијама, Хонда ће се вероватно одселити у Енглеску, где га хоће Вест Хем, или ће се вратити у Русију, где се афирмисао у дресу ЦСКА, од 2010. до 2013. године.

Ове сезоне, Јапанац је наступио у 12 првенствених утакмица и ниједном није постигао гол или асистирао.

Почетком октобра, Хонда се јавно супротставио тренеру Михајловићу, одговоривши на његову критику екипе након пораза од Наполија.

"Не схватам зашто је тако наступио. Нема поенте критиковати само играче за посрнуће клуба и стање у којем се Милан налази", поручио је тада везиста.

После 14 одиграних кола Серије А, Милан заузима седму позицију на табели, са осам бодова заостатка за Наполијем, који је први.

Коментари / 0

Оставите коментар