Miha rotira: Boateng stiže, Honda ide!

"Roso-neri" spremaju značajnu promenu u ekipi.

Fudbal 07.12.2015 | 18:00
Miha rotira: Boateng stiže, Honda ide!

Kevin Prins Boateng (28) sklonjen je iz prvog tima Šalkea početkom maja i još tada mu je rečeno da može da traži novi klub. Iako je pod ugovorom, letos se i iselio iz svlačionice i tražio novi angažman.

Nakon što su mu propali transferi u Sporting i u neki od klubova sa Bliskog istoka, priključio se u septembru treninzima prvog tima svog nekadašnjeg kluba, Milana, pod vođstvom Siniše Mihajlovića. S obzirom na to da je očigledno zadovoljio srpskog trenera, uskoro će potpisati i ugovor sa "roso-nerima" i debitovaće početkom 2016.

Saradnja iskusnog veziste i milanskog kluba biće ozvaničena u narednih desetak dana, čim Ganjanin dobije raskid ugovora sa Šalkeom, u koji je prešao 2013, baš nakon tri godine provedene u Milanu. Prethodno je igrao za Hertu, u kojoj je ponikao, kao i za Totenhem, Dortmund i Portsmut.

Kad parafira ugovor, postaće još jedno u nizu pojačanja "roso-nera" ove sezone, posle Karlosa Bake, Alesija Romanjolija, Andree Bertolaćija, Luiza Adrijana, Luke Antonelija, Juraja Kucke, Marija Balotelija...

Baotengov razlog za povratak u Italiju je i činjenica da mu u toj zemlji živi i verenica Melisa Sata. Milanov razlog za povratak "desetke" je definitivno nezadovoljstvo formom i kvalitetom Kejsukea Honde, Japanca koji za dve godine u crveno-crnom nije pokazao da može da iznese "desetku" na leđima dresa tako velikog kluba. Zato će u januaru izvesno napustiti Mihajlovićevu svlačionicu.

Prema trenutnim informacijama, Honda će se verovatno odseliti u Englesku, gde ga hoće Vest Hem, ili će se vratiti u Rusiju, gde se afirmisao u dresu CSKA, od 2010. do 2013. godine.

Ove sezone, Japanac je nastupio u 12 prvenstvenih utakmica i nijednom nije postigao gol ili asistirao.

Početkom oktobra, Honda se javno suprotstavio treneru Mihajloviću, odgovorivši na njegovu kritiku ekipe nakon poraza od Napolija.

"Ne shvatam zašto je tako nastupio. Nema poente kritikovati samo igrače za posrnuće kluba i stanje u kojem se Milan nalazi", poručio je tada vezista.

Posle 14 odigranih kola Serije A, Milan zauzima sedmu poziciju na tabeli, sa osam bodova zaostatka za Napolijem, koji je prvi.

Komentari / 0

Ostavite komentar