Суботић прати Клопа и у Ливерпул?!

Српски штопер могао би да буде прво појачање Јиргена Клопа у Ливерпулу. Незадовољан у Дортмунду.

Фудбал 07.12.2015 | 16:00
Суботић прати Клопа и у Ливерпул?!

Мајнц, Дортмунд, па Ливерпул...

Јирген Клоп је са собом "водио" српског дефанзивца Невена Суботића из клуба у клуб, а то би могао да учини и у зимском прелазном року пошто намерава да појача задњу линију.

Решење би управо требало да буд Суботић који је после повреде далеко од старе форме, али коју би могао да поврати баш под тренером код кога је играо свој најбољи фудбал.

Од доласка Томаса Тухела у Борусију "расформиран" је тандем Невен Суботић - Матс Хумелс који је две године узастопно доносио овом клубу титулу у Бундеслиги, а онда и на врхунцу, финале Лиге шампиона.

Бивши репрезентативац Србије (да ли и будући?) ове сезоне је забележио само два наступа. У другом колу против Инголштата и у Лиги Европе против ПАОК-а, па је растанак сасвим близу.

Чак ни спортски директор Михаел Зорц више не крије да је Суботић незадовољан.

"Тек смо у првој половини сезоне, тако да уопште не размишљамо о томе да га продамо, али ћемо свакако разговарати са њим о његовој ситуацији у клубу", казао је Зорц за Билд.

Исти лист контактирао је и експерта за трансфере фудбалера из Бундес лиге Рафаела Хонигштајна који је потврдио приче да је Ливерпул заинтересован за Суботића, на препоруку Јиргена Клопа, наравно.

У Дортмунду је ове године доминантан је тандем Сократис Папастатопулос - Матс Хумелс, док из прикрајка своју шансу врема и Матијас Гинтер, који је често играо и левог бека, а Јиргену Клопу је у Ливерпулу потребан човек у кога има поверења.

На почетку Клоповог мандата у Ливерпулу се одлично истакао Мамаду Сако, коме Јирген Клоп очигледно тражи "парњака". Мартин Шкртел се није најбоље снашао у новом систему са високим пресингом, док Дејан Ловрен није на задовољавајућем нивоу.

Коментари / 0

Оставите коментар