Subotić prati Klopa i u Liverpul?!

Srpski štoper mogao bi da bude prvo pojačanje Jirgena Klopa u Liverpulu. Nezadovoljan u Dortmundu.

Fudbal 07.12.2015 | 16:00
Subotić prati Klopa i u Liverpul?!

Majnc, Dortmund, pa Liverpul...

Jirgen Klop je sa sobom "vodio" srpskog defanzivca Nevena Subotića iz kluba u klub, a to bi mogao da učini i u zimskom prelaznom roku pošto namerava da pojača zadnju liniju.

Rešenje bi upravo trebalo da bud Subotić koji je posle povrede daleko od stare forme, ali koju bi mogao da povrati baš pod trenerom kod koga je igrao svoj najbolji fudbal.

Od dolaska Tomasa Tuhela u Borusiju "rasformiran" je tandem Neven Subotić - Mats Humels koji je dve godine uzastopno donosio ovom klubu titulu u Bundesligi, a onda i na vrhuncu, finale Lige šampiona.

Bivši reprezentativac Srbije (da li i budući?) ove sezone je zabeležio samo dva nastupa. U drugom kolu protiv Ingolštata i u Ligi Evrope protiv PAOK-a, pa je rastanak sasvim blizu.

Čak ni sportski direktor Mihael Zorc više ne krije da je Subotić nezadovoljan.

"Tek smo u prvoj polovini sezone, tako da uopšte ne razmišljamo o tome da ga prodamo, ali ćemo svakako razgovarati sa njim o njegovoj situaciji u klubu", kazao je Zorc za Bild.

Isti list kontaktirao je i eksperta za transfere fudbalera iz Bundes lige Rafaela Honigštajna koji je potvrdio priče da je Liverpul zainteresovan za Subotića, na preporuku Jirgena Klopa, naravno.

U Dortmundu je ove godine dominantan je tandem Sokratis Papastatopulos - Mats Humels, dok iz prikrajka svoju šansu vrema i Matijas Ginter, koji je često igrao i levog beka, a Jirgenu Klopu je u Liverpulu potreban čovek u koga ima poverenja.

Na početku Klopovog mandata u Liverpulu se odlično istakao Mamadu Sako, kome Jirgen Klop očigledno traži "parnjaka". Martin Škrtel se nije najbolje snašao u novom sistemu sa visokim presingom, dok Dejan Lovren nije na zadovoljavajućem nivou.

Komentari / 0

Ostavite komentar