Осуде напада на екипу БН ТВ у Милићима

Напад на екипу БН телевизије у Милића је изазвао оштре реакције новинарских удружења, као и самих новинара. Ради се о примитивном и политички инструисаном атаку који мора бити најоштрије санкционисан, а таква пракса мора престати, кажу новинари.

Република Српска 04.12.2015 | 22:58
Осуде напада на екипу БН ТВ у Милићима

Још једном се потврдило да новинари, у овој земљи, не могу да обављају свој посао, што је поражавајуће за друштво у којем живимо и демократију којој сви, наводно, тежимо, кажу Клубу новинара Бања Лука.

Новинар Федералне телевизије, Мишо Видовић, на свој начин тумачи учестале нападе на новинаре.

Поражавајуће је то што ни инститиције Републике Српске нису могле, или жељеле, да гарантују безбједност екипи БН телевизије.

Током јавног скупа СНСД-а у Милићима симпатизери СНСД-а и директора компаније "Боксит", Рајка Дукића, онемогућили су екипи БН ТВ снимање скупа, тако што су нашу екипу вербално напали, пријетећи да ће им физички онемогућити снимање, иако је ријеч о јавном скупу чије се снимање не може забранити.

Погледајте прилог из Дневника 2 БН ТВ

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мила

04.12.2015 16:31

Мени је зао новинара, тррба их заститити ид оваквих и слицних напада, али вјерујте да не мозете заститити новинаре, ни градјане, посебно градјане Милица, док ова власт н Влада. Њима није ниста свето. Назалост тако је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

окс

05.12.2015 08:06

Самим новинарима треба више медјусобне солидарнности!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живко

05.12.2015 10:07

Ово је дивљачки акт дрскоразбојничког насиља према новинарима који се не може ни замислити у 21.вијеку! Међутим, на велику жалост, он се као што се види и чује догодио у Милићима! Велика,жалосна и срамна брука!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

05.12.2015 10:17

Никога не треба нападати али и новинари не могу пљувати по власти и полицији а сада тразе помоц, тразили сте гледајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Живко

05.12.2015 10:34

Придружујем се критици и мишљењу новинара Клуба Бања Лука поводом дрског напада на новинаре у Милићима, као њихов бивши колега из Аустрије!

ОДГОВОРИТЕ